Detalii Tort Egiptean
Incepi prepararea cu pregatirea foilor cu nuca. Mixezi spuma albusurile cu un vf cutit sare. Cand ai obtinut o spuma pufoasa adaugi zaharul si mixezi in continuare pana se dilueaza complet cristalele de zahar. Adauga nuca macinata si faina si omogenizeaza amestecand de jos in sus, usor, usor. Pune amestecul lingura cu lingura intr-o forma de tort rotunda, tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si baga tava in cuptorul preincalzit pentru aprox 10 min, la foc mediu (trebuie sa prinda o culoare usor aurie). Intre timp te ocupi de urmatoarea foaie. Procedezi la fel inca de trei ori. Trebuie sa pregatesti 4 foi. Nu desprinzi hartia pentru copt, o vei face la asamblarea tortului. Pregatesti crema de vanilie. Pui intr-un vas cu fund dublu zaharul, galbenusurile, faina, amidonul si omogenizezi. Adaugi treptat laptele rece amestecand cu un tel, sa nu faca cocoloase. Pui vasul pe foc si amesteci continuu pana se ingroasa amestecul si devine ca o budinca legata. Nu te speria cand vezi cocoloase in vas, la fiert, amesteca energic in continuare si se va omogeniza totul. Mixezi untul spuma impreuna cu zaharul vanilat. Racesti complet! crema de vanilie, o adaugi peste unt si amesteci usor, usor, pana incorporezi crema. Pregateste crema de frisca. Mixeaza smantana cu frisca si cele 2 linguri zahar pana obtii o compozitie legata, pufoasa. Zaharul ramas caramelizeaza-l intr-un ibric. Adauga peste caramelul fierbinte alunele si amesteca. Toarna totul pe o hartie pentru copt. Lasa sa se raceasca complet, rupe cu mana bucati si pune-le intr-un tocator. Mixeaza. Asambleaza tortul. Aseaza una dintre foile cu nuca pe un platou, cu foaia deasupra. Tii usor cu varful degetelor de foaie si cu cealalta mana desprinzi usor hartia pentru copt. e mult mai usor sa le manevrezi asa decat desprinse de foaie de la inceput. Intinzi un sfert din crema de vanilie, apoi un sfert din frisca, apoi presari alune caramelizate. Procedezi la fel si cu restul foilor, crema si frisca ramase. Cu ultima parte din crema ungi tortul pe exterior pentru a face priza cu nuca/alunele tocate. Tapetezi peretii tortului cu nuca tocata iar cu frisca ramasa spritezi cu un posh niste moate deasupra tortului. Lasi la frigider pentru cel putin 3 ore. Ei ash! Noi l-am taiat dupa o ora! : -)))))Incepi prepararea cu pregatirea foilor cu nuca. Mixezi spuma albusurile cu un vf cutit sare. Cand ai obtinut o spuma pufoasa adaugi zaharul si mixezi in continuare pana se dilueaza complet cristalele de zahar. Adauga nuca macinata si faina si omogenizeaza amestecand de jos in sus, usor, usor. Pune amestecul lingura cu lingura intr-o forma de tort rotunda, tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si baga tava in cuptorul preincalzit pentru aprox 10 min, la foc mediu (trebuie sa prinda o culoare usor aurie). Intre timp te ocupi de urmatoarea foaie. Procedezi la fel inca de trei ori. Trebuie sa pregatesti 4 foi. Nu desprinzi hartia pentru copt, o vei face la asamblarea tortului. Pregatesti crema de vanilie. Pui intr-un vas cu fund dublu zaharul, galbenusurile, faina, amidonul si omogenizezi. Adaugi treptat laptele rece amestecand cu un tel, sa nu faca cocoloase. Pui vasul pe foc si amesteci continuu pana se ingroasa amestecul si devine ca o budinca legata. Nu te speria cand vezi cocoloase in vas, la fiert, amesteca energic in continuare si se va omogeniza totul. Mixezi untul spuma impreuna cu zaharul vanilat. Racesti complet! crema de vanilie, o adaugi peste unt si amesteci usor, usor, pana incorporezi crema. Pregateste crema de frisca. Mixeaza smantana cu frisca si cele 2 linguri zahar pana obtii o compozitie legata, pufoasa. Zaharul ramas caramelizeaza-l intr-un ibric. Adauga peste caramelul fierbinte alunele si amesteca. Toarna totul pe o hartie pentru copt. Lasa sa se raceasca complet, rupe cu mana bucati si pune-le intr-un tocator. Mixeaza. Asambleaza tortul. Aseaza una dintre foile cu nuca pe un platou, cu foaia deasupra. Tii usor cu varful degetelor de foaie si cu cealalta mana desprinzi usor hartia pentru copt. e mult mai usor sa le manevrezi asa decat desprinse de foaie de la inceput. Intinzi un sfert din crema de vanilie, apoi un sfert din frisca, apoi presari alune caramelizate. Procedezi la fel si cu restul foilor, crema si frisca ramase. Cu ultima parte din crema ungi tortul pe exterior pentru a face priza cu nuca/alunele tocate. Tapetezi peretii tortului cu nuca tocata iar cu frisca ramasa spritezi cu un posh niste moate deasupra tortului. Lasi la frigider pentru cel putin 3 ore. Ei ash! Noi l-am taiat dupa o ora! : -)))))