Detalii Budinca cu dovlecei si telemea
O budinca usoara, delicioasa si plina de vitamine. Dovleceii, morcovul si branza le dam pe razatoarea cu orificii mari. Ceapa o tocam cubulete. Intr-un bol incapator batem bine cele 5 oua cu telul. Dovlecelul il punem intr-o stercuratoare la scurs sau il stoarcem in mana. Adaugam legumele (pe rand), branza si mararul peste ouale batute si amestecam usor cu o spatula, dupa fiecare. Incorporam faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit adaugam uleiul in fir subtire. Intr-un vas termorezistent (dimensiune 20 x27 cm) tapetat cu hartie de copt, turnam compozitia. Dam vasul la cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit pentru 35-40 minute, pana ce budinca se rumeneste frumos. Dupa racire se portioneaza. Se poate servi si calda.
O budinca usoara, delicioasa si plina de vitamine. Dovleceii, morcovul si branza le dam pe razatoarea cu orificii mari. Ceapa o tocam cubulete. Intr-un bol incapator batem bine cele 5 oua cu telul. Dovlecelul il punem intr-o stercuratoare la scurs sau il stoarcem in mana. Adaugam legumele (pe rand), branza si mararul peste ouale batute si amestecam usor cu o spatula, dupa fiecare. Incorporam faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit adaugam uleiul in fir subtire. Intr-un vas termorezistent (dimensiune 20 x27 cm) tapetat cu hartie de copt, turnam compozitia. Dam vasul la cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit pentru 35-40 minute, pana ce budinca se rumeneste frumos. Dupa racire se portioneaza. Se poate servi si calda.