Detalii Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Mixam untura cu zaharul, apoi adaugam smantana. Incorporam ouale, unul cate unul, apoi praful de copt si coaja rasa de lamaie. Cernem faina, o punem treptat, pana obtinem un aluat omogen si foarte fraged. Presaram faina pe masa de lucru, rupem o bucata de aluat si intindem o foaie potrivit de subtire. Cu o rotita zimtata, taiem patratele, punem cate o lingurita de gem si rulam cornulete. Procedam la fel pana terminam tot aluatul. Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt, asezam cornuletele cu putin spatiu intre ele. Incingem cuptorul, punem cornuletele, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc usor. Le scoatem cand sunt gata, le tavalim prin zahar pudra cat sunt calde. Din aceasta compozitie ies doua tavi mari de cornulete. Sa aveti pofta si aveti grija sa mancati cateva, daca aveti pofticiosi prin casa, e posibil sa nu mai gasiti nimic a doua zi :D Se pastreaza intr-un bol, acoperite cu folie alimentara.
Mixam untura cu zaharul, apoi adaugam smantana. Incorporam ouale, unul cate unul, apoi praful de copt si coaja rasa de lamaie. Cernem faina, o punem treptat, pana obtinem un aluat omogen si foarte fraged. Presaram faina pe masa de lucru, rupem o bucata de aluat si intindem o foaie potrivit de subtire. Cu o rotita zimtata, taiem patratele, punem cate o lingurita de gem si rulam cornulete. Procedam la fel pana terminam tot aluatul. Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt, asezam cornuletele cu putin spatiu intre ele. Incingem cuptorul, punem cornuletele, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc usor. Le scoatem cand sunt gata, le tavalim prin zahar pudra cat sunt calde. Din aceasta compozitie ies doua tavi mari de cornulete. Sa aveti pofta si aveti grija sa mancati cateva, daca aveti pofticiosi prin casa, e posibil sa nu mai gasiti nimic a doua zi :D Se pastreaza intr-un bol, acoperite cu folie alimentara.