A venit timpul sa mai dam cate o raita prin camara . Va prezint ce am gasit . Mie imi incanta ochiul imaginile, si cum am lipsit de la postari sper sa va placa si voua .

La mine nu merge treaba cu cantitatile . Pana curat fructele cel putin o treime,, se evapora.

Curatati si spalati capsunile. Puneti intr-o cratita de inox cu fund dublu .si le presarati cu 1 kg zahar .

Dupa 3-4 ore ele vor lasa zeama .

Puneti vasul pe foc, dati un clocot [ 10 min ].

Cu ajutorul unui polonic colectati partea mai lichida in alt vas de inox.

In functie de ce cantitaea obtinuta adaugati 700gr zahar/ kg suc de capsuni .

Stoarceti zeama de la o lamaie, cateva fire de menta proaspete si amestecati pana ce se dizolva zaharul.

Puneti siropul in sticle curate cu capac etans si le puneti sa se,,, odihneasca o zi -doua intr-un culcus [ eu am pus paturi si plapuma ] ce mentine caldura .

Scoateti licoarea la,, interval cand se asteapta poporul iubitor de bunatati cel mai putin. Adica acum ar fi momentul !!!Nu e nevoie de conservant, folosind atat zahar precis siropul va rezista, dar nu e cazul, cum dati de el soarta ii este pecetluita .