Detalii Muschiulet de porc en pappiotte servit cu ciupercute umplute si sos de vin
Muschiuletul de porc se fasoneaza dupa care se va cresta pe mijloc pentru a-l umple cu lemon gras, ceapa verde si galangar dupa cum urmeaza. Se taie lemon grasul si ceapa verde oblic in fasii cat mai subtiri, la fel se feliaza si galangarul si ardeiul iute. Acestea se trag cateva minute la tigaie in unt deoarece atat galangarul cat si lemon grassul sunt destul de tari.
Atentie sa nu taiati pana la capat muschiuletul, doar pe trei sferturi se taie dupa care adaugam in umplutura de la tigaie, zeama de lamaie, saram si piperam si adaugam si steluta de anason stelat dupa care legam cu ata alimentara. Acesta il vom face en pappiotte adica se va face un pachet in care va trebui sa se faca muschiul nostru fara sa iasa aburul din acel pachet se va sigila bineDeci luam o bucata de folie de aluminiu, in ea asezam hartie cerata(copt), ungem cu ulei de masline, asezam muschiuletul si de jur imprejur asezam: caperele, rosiile cherry taiate in jumatate, punem vinul, adaugam cascavalul, ce a ramas suplimentar adica lemon gras si ardeiul iute, dupa care strangem si formam un pachet pe care il vom da la cuptor 20-30 de minute in functie de aragazul fiecaruia. Acest model en pappiotte se poate face si numai in hartie de copt dar este mai sigur si in folie de aluminiu dar intai protejam cu hartia de copt.
Dupa expirarea timpului se va desface folia si hartia vom scoate carmea gata facuta iar sosul creat va fi imbunatatit cu putina smantana si de ceasca de vin rosu. Pentru acest sos creeat am caramelizat in avans niste arpagic iar cand aceasta a fost suficient de caramelizata am adaugat tot sosul peste, turnand treptat si vinul rosu, dupa cum se poate observa in imaginile alaturate. Ca garnitura am folosit ciuperci, acestea fiind ciuperci umplute, am curatat o ceapa, am tocat cozile de la ciuperci, am pus in piecare palarie putin unt, am strapit cu 1 lingurita de vin alb, am sarat, piperat am adaugat si parmezan in varf si am dat la cuptor 10 minute. Am selectat la tara Franta deoarece expresia en pappiotte provine din aceasta tara chiar daca si la noi se foloseste frecvent acest procedeu. Pofta buna