Se prepara maiaua, intr-un bol punem drojdia si aproximativ 100 ml lapte caldut, se pun pe rand laptele si se adauga si 2-3 linguri de faina, se amesteca si se lasa sa creasca. Faina se pune intr-un castron, se pune maiaua crescuta, untul sa fie la temperatura camerei, zaharul, un praf de sare, galbenusurile si esentele. Se amesteca ingredientele, se adauga laptele caldut putin cate putin si incepem sa framantam aluatul, trebuie sa fie moale dar sa nu fie lipicios. Se acopera si se lasa 1 ora sa creasca. Pe blatul de lucru se presara faina, punem aluatul il taiem in patru bucati. Presaram faina, intindem prima bucata de aluat, deasupra punem un disc rotund, decupam marginiile si punem foaia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Punem peste foaie finetti (se topeste putin intr-o craticioara cu apa calda, se lasa marginiile goale. Intindem urmatoarea bucatata de aluat, repetam procedura si o asezam peste prima foaie, punem din nou finetti, punem urmatoarea foaie intinsa, finetti iar pe ultima foaie nu se mai pune finetti. Deasupra in mijloc peste foi se pune un pahar, se taie aluatul in sferturi, fiecare sfert se taie in jumatate iar fiecare felie se taie din nou in jumatate, se obtin 16 bucati. Se ia paharul din mijloc, se iau cate 2 felii, se rasucesc de cate 2 ori. Se iau din nou cate 2 felii, se ridica si se lipesc bine la capete si se lasa sa creasca cam 10-15 minute. Se unge cu un albus de ou, se da la cuptorul preincalzit pentru circa 30 minute. Se lasa sa se raceasca complet dupa care se poate servi. Pofta buna!Se prepara maiaua, intr-un bol punem drojdia si aproximativ 100 ml lapte caldut, se pun pe rand laptele si se adauga si 2-3 linguri de faina, se amesteca si se lasa sa creasca. Faina se pune intr-un castron, se pune maiaua crescuta, untul sa fie la temperatura camerei, zaharul, un praf de sare, galbenusurile si esentele. Se amesteca ingredientele, se adauga laptele caldut putin cate putin si incepem sa framantam aluatul, trebuie sa fie moale dar sa nu fie lipicios. Se acopera si se lasa 1 ora sa creasca. Pe blatul de lucru se presara faina, punem aluatul il taiem in patru bucati. Presaram faina, intindem prima bucata de aluat, deasupra punem un disc rotund, decupam marginiile si punem foaia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Punem peste foaie finetti (se topeste putin intr-o craticioara cu apa calda, se lasa marginiile goale. Intindem urmatoarea bucatata de aluat, repetam procedura si o asezam peste prima foaie, punem din nou finetti, punem urmatoarea foaie intinsa, finetti iar pe ultima foaie nu se mai pune finetti. Deasupra in mijloc peste foi se pune un pahar, se taie aluatul in sferturi, fiecare sfert se taie in jumatate iar fiecare felie se taie din nou in jumatate, se obtin 16 bucati. Se ia paharul din mijloc, se iau cate 2 felii, se rasucesc de cate 2 ori. Se iau din nou cate 2 felii, se ridica si se lipesc bine la capete si se lasa sa creasca cam 10-15 minute. Se unge cu un albus de ou, se da la cuptorul preincalzit pentru circa 30 minute. Se lasa sa se raceasca complet dupa care se poate servi. Pofta buna!