Detalii Prajitura marmorata cu prune si crema de branza
Aluatul: Spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in sferturi. Untul moale il mixam cu zaharul pudra. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi laptele. Cernem faina, o turnam in ploaie, mixam. Adaugam praful de copt si esenta de vanilie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam in compozitia de mai sus, cu ajutorul unei palete. Impartim compozitia in doua, in mod egal, una o lasam alba, in cealalta punem cacaoa si amestecam usor. Ungem cu unt o tava de 24/36 cm, o tapetam cu hartie de copt. Turnam compozitia de cacao, o nivelam, apoi punem cu grija si compozitia alba, eu am pus lingura cu lingura. Asezam bucatile de prune. Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute, pana prajitura este rumenita. Facem testul cu scobitoarea si daca este gata o scoatem din cuptor. O lasam sa se raceasca complet. Crema de branza: Faramitam branza intr-un bol, punem zaharul pudra si le amestecam. Adaugam frisca lichida, smantana, coaja rasa se portocala si le mixam pana otinem o crema. Punem crema de branza peste blatul cu prune, o nivelam. O dam la rece pentru 2-3 ore, apoi o scoatem, o portionam si punem felii de prune deasupra. Pofta buna!Aluatul: Spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in sferturi. Untul moale il mixam cu zaharul pudra. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi laptele. Cernem faina, o turnam in ploaie, mixam. Adaugam praful de copt si esenta de vanilie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam in compozitia de mai sus, cu ajutorul unei palete. Impartim compozitia in doua, in mod egal, una o lasam alba, in cealalta punem cacaoa si amestecam usor. Ungem cu unt o tava de 24/36 cm, o tapetam cu hartie de copt. Turnam compozitia de cacao, o nivelam, apoi punem cu grija si compozitia alba, eu am pus lingura cu lingura. Asezam bucatile de prune. Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute, pana prajitura este rumenita. Facem testul cu scobitoarea si daca este gata o scoatem din cuptor. O lasam sa se raceasca complet. Crema de branza: Faramitam branza intr-un bol, punem zaharul pudra si le amestecam. Adaugam frisca lichida, smantana, coaja rasa se portocala si le mixam pana otinem o crema. Punem crema de branza peste blatul cu prune, o nivelam. O dam la rece pentru 2-3 ore, apoi o scoatem, o portionam si punem felii de prune deasupra. Pofta buna!
Etichete:
oua,
lapte,
unt,
faina,
smantana,
branza,
zahar,
cacao,
portocale,
prune,
prajituri