Detalii Cozonac cu fructe uscate
Un cozonac pufos si sromat, 100% natural,cozonac preparat cu faina de grau proaspat macinat..prea bun, prea ca la tara! Am amestecat drojdia cu 4-5 linguri de lapte caldut,1/2 lgt zahar si o lingurita faina. Am omogenizat si am lasat la dospit 15-20 de minute . Restul de lapte l-am pus intr-o craticioara pe foc la incalzit impreuna cu zaharul,zaharul vanilat si sarea.
Cand s-a topit zaharul am dat craticioara deoparte. Am batut oul intreg si cele doua galbenusuri cu furculita si le-am adaugat in laptele racorit,impreuna cu esenta de rom. Am pus untul si uleiul la incalzit. Am lasat doar cat sa se topeasca untul si am dat deoparte.. Intr-un castron mare am cernut faina,am facut o gropita in mijloc cu mana si am pus drojdia,compozitia de oua si lapte,jumatate din unt si ulei si coaja de lamaie. Am framantat pana s-au incorpororat toate ingredientele, apoi am rasturnat aluatul pe masa si am framantat bine 45 de minute,adugand treptat restul de ulei si unt.
Aluatul trebuie sa iasa neted si nelipicios Am intins aluatul cu mana,am presarat fructele uscate, am impaturit si am mai framantat putin pana s-au repartizat fructele uniform. Am pus aluatul in castron l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat la crescut pana si-a dublat volumul (cca o ora ). Dup ce aluatul a crescut,l-am rasturnat pe masa si l-am mai framantam putin. Am impartit aluatul in doua, am dat forma de rulou fiecarei bucati si le-am impletim prin rasucire. Am pus aluatul intr-o forma de guguluf unsa cu unt si l-am mai lasat la crescut aproximativ o jumatate de ora, dupa care l-am uns cu ou batut. L-am copt cca 45 -50 de minute in cuptorul preincalzit, la foc mediu.
Un cozonac pufos si sromat, 100% natural,cozonac preparat cu faina de grau proaspat macinat..prea bun, prea ca la tara! Am amestecat drojdia cu 4-5 linguri de lapte caldut,1/2 lgt zahar si o lingurita faina. Am omogenizat si am lasat la dospit 15-20 de minute . Restul de lapte l-am pus intr-o craticioara pe foc la incalzit impreuna cu zaharul,zaharul vanilat si sarea.
Cand s-a topit zaharul am dat craticioara deoparte. Am batut oul intreg si cele doua galbenusuri cu furculita si le-am adaugat in laptele racorit,impreuna cu esenta de rom. Am pus untul si uleiul la incalzit. Am lasat doar cat sa se topeasca untul si am dat deoparte.. Intr-un castron mare am cernut faina,am facut o gropita in mijloc cu mana si am pus drojdia,compozitia de oua si lapte,jumatate din unt si ulei si coaja de lamaie. Am framantat pana s-au incorpororat toate ingredientele, apoi am rasturnat aluatul pe masa si am framantat bine 45 de minute,adugand treptat restul de ulei si unt.
Aluatul trebuie sa iasa neted si nelipicios Am intins aluatul cu mana,am presarat fructele uscate, am impaturit si am mai framantat putin pana s-au repartizat fructele uniform. Am pus aluatul in castron l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat la crescut pana si-a dublat volumul (cca o ora ). Dup ce aluatul a crescut,l-am rasturnat pe masa si l-am mai framantam putin. Am impartit aluatul in doua, am dat forma de rulou fiecarei bucati si le-am impletim prin rasucire. Am pus aluatul intr-o forma de guguluf unsa cu unt si l-am mai lasat la crescut aproximativ o jumatate de ora, dupa care l-am uns cu ou batut. L-am copt cca 45 -50 de minute in cuptorul preincalzit, la foc mediu.