Mod preparere compozitia cu cacao: Apa se amesteca cu zaharul vanilat si zaharul,dupa care se pun pe foc pana ce se dizolva zaharul.

Dupa ce se dizolva,de ia vasul deoparte si se lasa sa se raceasca. Biscuitii se zdrobesc cu sucitorul in bucatele potrivite nici prea mari,nici prea mici.

Se zdrobesc si alunele tot cu sucitorul si se amesteca cu biscuitii.

Rahatul se taie bucatele potrivite si se adauga si el in compozitie.

Peste acesta compozitie se mai adauga romul,cacaua si siropul racit.

Compozitia se amesteca bine cu mana pana la omogenizare. Mod prepare compozitia alba: Se prepara o crema din margarina, zaharul pudra si nuca de cocos. Asamblare: O oala sau o forma rotunda se umezeste usor cu apa rece,dupa care tapeteaza cu celofan.

Acum urmeaza formarea tortului. Se pune un strat subtire din compozitia maro,dupa care un strat subtire din compozia alba,peste cea alba se adauga cateva stafide,si tot asa se repeta acest procedeu pana se termina ambele compozitii. Straturile de maro si alb nu se vor evidentia foarte bine,din cauza biscuitilor care vor denivela usor stratificarea acestuia,dar se vor simtii la gust. Cand este gata tortul se da la rece pentru cateva ore sau mai bine de seara pana dimineata.

Tortul se rastoarna cu grija pe un platou,dupa care se orneaza cu glazura. Mod preparare glazura: Zaharul se amesteca cu cacaua, se adauga uleiul,dupa care apa calduta . Se amesteca bine si se toarna peste tort,nivelandu-se usor cu un cutit.

Mod preparere compozitia cu cacao: Apa se amesteca cu zaharul vanilat si zaharul,dupa care se pun pe foc pana ce se dizolva zaharul.

Dupa ce se dizolva,de ia vasul deoparte si se lasa sa se raceasca. Biscuitii se zdrobesc cu sucitorul in bucatele potrivite nici prea mari,nici prea mici.

Se zdrobesc si alunele tot cu sucitorul si se amesteca cu biscuitii.

Rahatul se taie bucatele potrivite si se adauga si el in compozitie.

Peste acesta compozitie se mai adauga romul,cacaua si siropul racit.

Compozitia se amesteca bine cu mana pana la omogenizare. Mod prepare compozitia alba: Se prepara o crema din margarina, zaharul pudra si nuca de cocos. Asamblare: O oala sau o forma rotunda se umezeste usor cu apa rece,dupa care tapeteaza cu celofan.

Acum urmeaza formarea tortului. Se pune un strat subtire din compozitia maro,dupa care un strat subtire din compozia alba,peste cea alba se adauga cateva stafide,si tot asa se repeta acest procedeu pana se termina ambele compozitii. Straturile de maro si alb nu se vor evidentia foarte bine,din cauza biscuitilor care vor denivela usor stratificarea acestuia,dar se vor simtii la gust. Cand este gata tortul se da la rece pentru cateva ore sau mai bine de seara pana dimineata.

Tortul se rastoarna cu grija pe un platou,dupa care se orneaza cu glazura. Mod preparare glazura: Zaharul se amesteca cu cacaua, se adauga uleiul,dupa care apa calduta . Se amesteca bine si se toarna peste tort,nivelandu-se usor cu un cutit. Tortul poate fi lasat asa sau se mai adauga dupa gustul fiecaruia nuca de cocos,alune...etc. Pofta buna!!!