Detalii Cotlete umplute cu ciuperci si sos de spanac
Ingrediente:
2 cotlete de porc mai groase(cu os),
8 ciuperci Champignion,
100 g afumatura(costita) o ceapa 2 ardei,
marar verde,
un ou,
o lingura de legume deshidratate,
sare,
piper,
200 g piure de spanac,
100 ml ulei de masline,
3 catei de usturoi,
2 lingurite de smantana,
o lingurita de mustar,
2 foi de dafin ,
200 ml vin alb sec
Se spala si se zvanta bine cotletele apoi li se face cate un buzunar,cu lama unui cutit ascutit,incepand de la partea superioara pana in os dar fara a gauri cotletul.
Se unge bine cotletele in interior si in exterior cu ulei de masline,sare,piper. Se incinge un pic de ulei si calim afumatura taiata marunt cu ceapa si ardeiul taiat marunt,cu ciupercile feliate subtire.
Lasam totul pe foc sa se inmoaie,saram si piperam dupa gust apoi dam de pe foc si adaugam verdeata tocata marunt si oul batut. Cu aceasta umplutura umplem cotletele apoi prindem cu scobitori de bambus.
Le prajim un pic pe ambele fete apoi le bagam intr-o tavita mica,cu taietura in sus,turnam vinul,completam cu apa pana trece de jumatatea cotletelor,adaugam legumele deshidratate,sare piper,dafinul si dam la cuptor cca 30 de minute. Preparam sosul de spanaqc,calind bine pireul de spanac intr-un pic de ulei de masline apoi saram si piperma dupa gust adaugam usturoiul pisat,dam de pe foc si adaugam smantana amestecand continu apoi mustarul care poate fi p[iucant sau dulce.
Servim cotletele stropite cu acest sos aromat. Pofta buna!Se spala si se zvanta bine cotletele apoi li se face cate un buzunar,cu lama unui cutit ascutit,incepand de la partea superioara pana in os dar fara a gauri cotletul.
Se unge bine cotletele in interior si in exterior cu ulei de masline,sare,piper. Se incinge un pic de ulei si calim afumatura taiata marunt cu ceapa si ardeiul taiat marunt,cu ciupercile feliate subtire.
Lasam totul pe foc sa se inmoaie,saram si piperam dupa gust apoi dam de pe foc si adaugam verdeata tocata marunt si oul batut. Cu aceasta umplutura umplem cotletele apoi prindem cu scobitori de bambus.
Le prajim un pic pe ambele fete apoi le bagam intr-o tavita mica,cu taietura in sus,turnam vinul,completam cu apa pana trece de jumatatea cotletelor,adaugam legumele deshidratate,sare piper,dafinul si dam la cuptor cca 30 de minute. Preparam sosul de spanaqc,calind bine pireul de spanac intr-un pic de ulei de masline apoi saram si piperma dupa gust adaugam usturoiul pisat,dam de pe foc si adaugam smantana amestecand continu apoi mustarul care poate fi p[iucant sau dulce.
Servim cotletele stropite cu acest sos aromat. Pofta buna!
Etichete:
oua,
ceapa,
verdeata,
carne,
usturoi,
ardei,
ulei,
smantana,
ciuperci,
vin,
porc,
masline