Detalii Piept de pui in crusta de alune
Ingrediente:
un piept mare de pui,
un ardei kapia rosu,
200 g alune de padure,
150 g branza topita sau cascaval,
o lingurita cimbru uscat,
o lingurita legume deshidratate fara sare,
un praf de sare,
un praf de piper,
50 ml ulei de masline ,
200 ml vin alb,
cateva bo0abe de piper negru,
2-3 foi de dafin
Pieptul s[palat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus,se sareaza,pipereaza si condimenteaza apoi se cresteaza usor pe lung si in crestaturi asezam felii de ardei rosu.
Se strange cu grija,dinspre margimi spre interior si se prinde cu 2 scobitori.
Se aseaza cu scobitorile in tavita apoi se cresteaza in 4-5 locuri,pe lungime,crestaturi usoare,fara a ajunge la ardeiul dinn interior.
Se stropeste cu uleiul de masline apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust.
Se adauga in tavita si paharelul de vin alb,boabele de piper,foile de dafin,un pic de sare apoi se acoper cu o folie de aluminiu si se da la cuptor 20 de minute dupa care se scoate folia de aluminiu si se lasa sa se rumeneasca pieptul usor,udandul cu zeama din tava din cand in candDupa ce s-a rumenit se imbraca pieptul cu felii de branza topita sau cascaval,se da din nou 2-3 minute in cuptor,se scoate si se presara deasupra miezul de alune prajit un pic inante si maruntit.
Se lasa sa se raceasca un pic,se indeparteaza scobitorile cu care a fost prins apoi se taie in felii si se servesc stropite cu sos din tavita. Pofta buna!Pieptul s[palat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus,se sareaza,pipereaza si condimenteaza apoi se cresteaza usor pe lung si in crestaturi asezam felii de ardei rosu.
Se strange cu grija,dinspre margimi spre interior si se prinde cu 2 scobitori.
Se aseaza cu scobitorile in tavita apoi se cresteaza in 4-5 locuri,pe lungime,crestaturi usoare,fara a ajunge la ardeiul dinn interior.
Se stropeste cu uleiul de masline apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust.
Se adauga in tavita si paharelul de vin alb,boabele de piper,foile de dafin,un pic de sare apoi se acoper cu o folie de aluminiu si se da la cuptor 20 de minute dupa care se scoate folia de aluminiu si se lasa sa se rumeneasca pieptul usor,udandul cu zeama din tava din cand in candDupa ce s-a rumenit se imbraca pieptul cu felii de branza topita sau cascaval,se da din nou 2-3 minute in cuptor,se scoate si se presara deasupra miezul de alune prajit un pic inante si maruntit.
Se lasa sa se raceasca un pic,se indeparteaza scobitorile cu care a fost prins apoi se taie in felii si se servesc stropite cu sos din tavita. Pofta buna!