Nu e o reteta pe care sa o faci des, fiindca nu prea se gasesc icre de scoici St.

Jacques (scallops), nu e o reteta pe care ti-o recomand sa o faci, fiindca este destul de migaloasa, nu este o reteta pe care ti-o recomand fiindca rezultatul e destul de gras.

Este insa o reteta pe care ti-o recomand daca ai chef de ceva iesit din comun, din cand in cand. Eu as prepara asa ceva in mod frecvent intr-un restaurant high-end, cu un pret pe masura. Poate candva :). Si acum gata cu laudele personale, ca e lung drum pana departe, si uneori o poti lua pe cararea gresita.

Am folosit scoicile pentru o alta reteta speciala, si fiindca le cumparasem cu tot cu icre (lucru rar), am decis sa le folosesc pe acestea cumva. Dupa 2-3 zile de gandire am ajuns la rezultat: trebuie sa fac un sufleu. Si cum aveam si oua de rata in frigider, pe care le-am gustat iar dupa nu stiu cat timp, am fost foarte fericit sa pornesc la treaba.

Cumva, rezultatul final se obtine destul de usor: am amestecat in blender icrele alaturi de 50 de grame de unt la temperatura camerei, am spart si oul de rata, am pus sare si piper si...am apasat pe buton. Untul chiar trebuie sa fie la temperatura camerei pentru ca procesul de omogenizare sa decurga lin.

Am preincins cuptorul la 180 de grade si am incalzit deja apa intr-un vas. V-ati dat seama, am decis sa gatesc sufleul prin metoda bain-marie.

Am pus amestecul final intr-un vas de ceramica, si vasul de ceramica in cuptor, in vasul cu apa calda. Am inchis apoi bine usa si am stat cam 45 de minute, pana cand sufleul se umfla in pene de mandrie. Timpul este suficient pentru ca icrele sa se gateasca intr-un mod care sa nu permita supravietuirea nici unei bacterii - pestele si fructele de mare sunt destul de pretentioase din acest punct de vedere.

Portia finala pare mica, insa va asigur ca trebuie servite 4 portii din ceea ce vedeti, fiindca preparatul este destul de greu in termeni de colesterol. Este insa gustos asa ca, fie, puteti manca deodata doua portii ;).

Eu am servit sufleul fie pe o bucata de paine de secara 100% si pe un pat de ulei de masline si rosii, fie pe o alta bucata de paine de calitate, prajita, fie pur si simplu.nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii, ca va ia mama naibii! (adica se duce naibii sufleul, se prabuseste)