Detalii Prajitura ,,Mura`
Ingrediente:
6 oua,
180 g zahar,
6 linguri rase de faina,
50 g unt,
un praf de sare crema,
200 ml frisca lichida,
2 linguri cu smantana,
200 ml sirop de mure,
250 g mure scurse de sirop,
un plic(10g)de gelatina spuma de mure,
100 ml frisca lichida,
50 ml sirop de mure
Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se obtine o bezea tare Galbenusurile se freaca cu untul moale,la temperatura camerei apoi se incorporeaza in bezea,se adauga faina in ploaiesi se da la copt in tava tapetata cu hartie pentru copt,20 minute la foc potrivit. Se scoate blatul de pe hartie,se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua jumatatti Intr-o tava se aseaza o forma patrata cu margini reglabile in care se aseaza prima jumatate de blat Se pun 250 g mure la fiert cu o cana de zahar si 50 ml apa rece.
Se lasa sa clocoteasca la foc mic cca 30 de minute apoi,se scurge prin sita siropul de fructe apoi se lasa sa se raceasca Pentru crema se mixeaza frisca pana se intareste bine,se toarna siropul in fir subtire apoiincorporam tot in fir subtire si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.
Se toarna crema peste blatul din forma se presara deasupra murele scurse de sirop apoi se aseaza deasupra cealalta jumatate de blat,se preseaza usor cu mana si se da la rece cel putin 2 ore,de preferat este de seara pana a 2 zi,apoi se taie dupa forma dorita.
Se decoreaza fiecare bucata cu frisca mixata si intarita in care am adaugat siropul de mure,in fir subtire si fructe proaspete. Pofta buna!Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se obtine o bezea tare Galbenusurile se freaca cu untul moale,la temperatura camerei apoi se incorporeaza in bezea,se adauga faina in ploaiesi se da la copt in tava tapetata cu hartie pentru copt,20 minute la foc potrivit. Se scoate blatul de pe hartie,se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua jumatatti Intr-o tava se aseaza o forma patrata cu margini reglabile in care se aseaza prima jumatate de blat Se pun 250 g mure la fiert cu o cana de zahar si 50 ml apa rece.
Se lasa sa clocoteasca la foc mic cca 30 de minute apoi,se scurge prin sita siropul de fructe apoi se lasa sa se raceasca Pentru crema se mixeaza frisca pana se intareste bine,se toarna siropul in fir subtire apoiincorporam tot in fir subtire si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.
Se toarna crema peste blatul din forma se presara deasupra murele scurse de sirop apoi se aseaza deasupra cealalta jumatate de blat,se preseaza usor cu mana si se da la rece cel putin 2 ore,de preferat este de seara pana a 2 zi,apoi se taie dupa forma dorita.
Se decoreaza fiecare bucata cu frisca mixata si intarita in care am adaugat siropul de mure,in fir subtire si fructe proaspete. Pofta buna!