Ador deserturile cu mere, indiferent daca sunt placinte, strudele, torturi sau alte cele. Placinta cu mere insa este cam cel mai des pregatita in bucataria mea. Sunt comenzi ferme pentru ea.:) Aluatul cu care am preparat-o este acelasi pe care il folosesc, de obicei, cu diverse umpluturi (mere, branza, dovleac). Cum procedam? Sa incepem cu merele, pe care le spalam, le curatam de coaja si le radem pe razatoarea cu ochiuri mari. Stoarse (sucul e un deliciu), le calim cu zahar pana se inmoaie si adaugam scortisoara, spre final. Le lasam la racit. Pentru aluat, mixam ouale cu zaharul, adaugam laptele treptat, incorporam. La fel procedam si cu uleiul. Praful de copt il stingem cu otet si-l adaugam si pe el. Apoi, punem faina, lingura cu lingura. cand se ingroasa coca, incepem sa framantam aluatul cu mana pana devine elastic. Impartim aluatul in doua, din fiecare parte intindem o foaie de marimea tavii. Asezam o foaie in tava tapetata cu hartie de copt, punem merele calite si nivelam uniform, iar deasupra venim cu cea de-a doua foaie. Taiem superficial aluatul in patrate si ungem generos cu galbenusurile batute cu putin lapte. Deasupra fiecarei placinte portionate, se pune cate o feliuta de mar, dupa care presaram scortisoara. Lasam placinta in cuptor timp 35-45 de minute, la foc potrivit. Sa aveti pofta, dragilor! Hm, parca deja miroase a placinta! V-ati apucat deja?Ador deserturile cu mere, indiferent daca sunt placinte, strudele, torturi sau alte cele. Placinta cu mere insa este cam cel mai des pregatita in bucataria mea. Sunt comenzi ferme pentru ea.:) Aluatul cu care am preparat-o este acelasi pe care il folosesc, de obicei, cu diverse umpluturi (mere, branza, dovleac). Cum procedam? Sa incepem cu merele, pe care le spalam, le curatam de coaja si le radem pe razatoarea cu ochiuri mari. Stoarse (sucul e un deliciu), le calim cu zahar pana se inmoaie si adaugam scortisoara, spre final. Le lasam la racit. Pentru aluat, mixam ouale cu zaharul, adaugam laptele treptat, incorporam. La fel procedam si cu uleiul. Praful de copt il stingem cu otet si-l adaugam si pe el. Apoi, punem faina, lingura cu lingura. cand se ingroasa coca, incepem sa framantam aluatul cu mana pana devine elastic. Impartim aluatul in doua, din fiecare parte intindem o foaie de marimea tavii. Asezam o foaie in tava tapetata cu hartie de copt, punem merele calite si nivelam uniform, iar deasupra venim cu cea de-a doua foaie. Taiem superficial aluatul in patrate si ungem generos cu galbenusurile batute cu putin lapte. Deasupra fiecarei placinte portionate, se pune cate o feliuta de mar, dupa care presaram scortisoara. Lasam placinta in cuptor timp 35-45 de minute, la foc potrivit. Sa aveti pofta, dragilor! Hm, parca deja miroase a placinta! V-ati apucat deja?