Separam ouale; batem albusurile spuma, apoi adaugam 4 linguri de zahar si batem pana se intaresc. Pregatim tava, formam 3 mini-blaturi din bezea (14-15 cm) si o dam la cuptor pentru 1 ora-1 ora jumatate, pana cand se intareste bezeaua, la 120 grade Celsius. Intre timp, punem laptele la fiert impreuna cu pastaia de vanilie. Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu restul de zahar si cu semintele din pastaia de vanilie. Adaugam amidonul alimentar. cand laptele s-a incalzit bine, scoatem pastaia de vanilie si turnam incet peste crema de galbenusuri. Punem compozitia pe foc, amestecand continuu, pana se ingroasa crema si clocoteste. Lasam crema la racit, pana ajunge la temperatura camerei. Apoi adaugam untul. Urmeaza asamblarea tortului. Blatul se acopera cu un strat de crema, apoi fructe si asa si cu restul blaturilor. Se orneaza si ultimul blat cu crema, peste care puteti pune fructe.

Separam ouale; batem albusurile spuma, apoi adaugam 4 linguri de zahar si batem pana se intaresc. Pregatim tava, formam 3 mini-blaturi din bezea (14-15 cm) si o dam la cuptor pentru 1 ora-1 ora jumatate, pana cand se intareste bezeaua, la 120 grade Celsius. Intre timp, punem laptele la fiert impreuna cu pastaia de vanilie. Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu restul de zahar si cu semintele din pastaia de vanilie. Adaugam amidonul alimentar. cand laptele s-a incalzit bine, scoatem pastaia de vanilie si turnam incet peste crema de galbenusuri. Punem compozitia pe foc, amestecand continuu, pana se ingroasa crema si clocoteste. Lasam crema la racit, pana ajunge la temperatura camerei. Apoi adaugam untul. Urmeaza asamblarea tortului. Blatul se acopera cu un strat de crema, apoi fructe si asa si cu restul blaturilor. Se orneaza si ultimul blat cu crema, peste care puteti pune fructe.