Prima data o sa facem piscoturile. Separam albusurile de galbenusuri si le punem in doua boluri mari. Peste albusurile de ou punem un praf de sare si 50 g zahar. Mixam pana obtinem o bezea. Peste galbenusuri punem 50 g de zahar si 1 lingura de esenta de vanilie. Mixam pana galbenusurile isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Intr-un bol amestecam faina cu amidonul iar apoi cernem amestecul de doua ori. Adaugam treptat amestecul de faina si amidon peste galbenusuri. Punem cate 1 lingura si amestecam cu miscari largi folosind o lingura de lemn. Dupa cateva linguri compozitia se ingrosa. Pentru a fluidiza compozitia trebuie sa adaugam 2 linguri de bezea si sa amestecam cu miscari largi. Adaugam toata faina cu grija, punand cate 1 lingura si amestecam usor. Dupa ce am pus toata faina trebuie sa incorporam usor si bezeaua. Punem cate 1 lingura si amestecam cu grija. Tapetam o tava cu hartie de copt. Introducem aluatul intr-un pos si formam cilindri. Introducem piscoturile in cuptorul preincalzit la 170 grade C. Coacem piscoturile aproximativ 15 minute pana se rumenesc putin si uniform. Intre timp ne apucam de crema de vanilie. Punem intr-o oala mici smantana lichida pentru frisca, laptele si 1 lingura de esenta de vanilie. Punem oala la foc mediu pana amestecul este fierbinte. Nu trebuie sa fiarba, doar sa fie fierbinte. Intr-ul bol separat, punem ouale, zaharul, sarea si faina. Mixam pana se omegenizeaza. Cand amestecul este fierbinte il luam de pe foc si il turnam peste amestecul de oua. Amestecam pana se omogenizeaza. Punem compozitia in craticioara si o mai lasam la foc mic aproximativ 5 minute pana se ingroasa. Amestecam incontinuu cu telul. Luam de pe foc, acoperim suprafata cremei cu o hartie de copt sau folie pentru prospetime si o lasam sa se raceasca. Pentru crema de ciocolata trebuie sa punem intr-o cracticioara smantana pentru frisca si zahaarul la foc mediu. Rupem ciocolata in bucatele mici. Cand smantana este foarte fierbinte, luam craticioara de pe foc si adaugam bucatelele de ciocolata. Amestecam cu un tel pana se topeste complet. Lasam aproximativ 5 minute sa se raceasca. Asamblare: Luam 6 piscoturi si le inmuiem in crema de ciocolata. Le asezam pe un gratar si le lasam sa se intareasca. Le punem in frigider pentru 10 minute. Punem crema ramasa de ciocolata pentru 10 minute la frigider. Luam celalate 6 piscoturi iar daca vreti puteti sa scobiti interiorul piscoturilor. Eu nu l-am scobit. Cu o lingurita le-am insiropat cu cafea. Nu puneti multa cafea pentru ca se inmoaie foarte repede. Punem crema de vanilie intr-un pos si umplem piscoturile. Peste piscoturile umplute punem piscoturile glazurate cu ciocolats. Scoatem crema de cicolats din frigider si o mixam pana se deschide la culoare si se ingroasa. O punem din nou in frigider pentru 5 minute. Ornam piscoturile cu crema de vanilie si crema de ciocolata ramasa. Deasupra am pus ciocolata rasa.

Prima data o sa facem piscoturile. Separam albusurile de galbenusuri si le punem in doua boluri mari. Peste albusurile de ou punem un praf de sare si 50 g zahar. Mixam pana obtinem o bezea. Peste galbenusuri punem 50 g de zahar si 1 lingura de esenta de vanilie. Mixam pana galbenusurile isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Intr-un bol amestecam faina cu amidonul iar apoi cernem amestecul de doua ori. Adaugam treptat amestecul de faina si amidon peste galbenusuri. Punem cate 1 lingura si amestecam cu miscari largi folosind o lingura de lemn. Dupa cateva linguri compozitia se ingrosa. Pentru a fluidiza compozitia trebuie sa adaugam 2 linguri de bezea si sa amestecam cu miscari largi. Adaugam toata faina cu grija, punand cate 1 lingura si amestecam usor. Dupa ce am pus toata faina trebuie sa incorporam usor si bezeaua. Punem cate 1 lingura si amestecam cu grija. Tapetam o tava cu hartie de copt. Introducem aluatul intr-un pos si formam cilindri. Introducem piscoturile in cuptorul preincalzit la 170 grade C. Coacem piscoturile aproximativ 15 minute pana se rumenesc putin si uniform. Intre timp ne apucam de crema de vanilie. Punem intr-o oala mici smantana lichida pentru frisca, laptele si 1 lingura de esenta de vanilie. Punem oala la foc mediu pana amestecul este fierbinte. Nu trebuie sa fiarba, doar sa fie fierbinte. Intr-ul bol separat, punem ouale, zaharul, sarea si faina. Mixam pana se omegenizeaza. Cand amestecul este fierbinte il luam de pe foc si il turnam peste amestecul de oua. Amestecam pana se omogenizeaza. Punem compozitia in craticioara si o mai lasam la foc mic aproximativ 5 minute pana se ingroasa. Amestecam incontinuu cu telul. Luam de pe foc, acoperim suprafata cremei cu o hartie de copt sau folie pentru prospetime si o lasam sa se raceasca. Pentru crema de ciocolata trebuie sa punem intr-o cracticioara smantana pentru frisca si zahaarul la foc mediu. Rupem ciocolata in bucatele mici. Cand smantana este foarte fierbinte, luam craticioara de pe foc si adaugam bucatelele de ciocolata. Amestecam cu un tel pana se topeste complet. Lasam aproximativ 5 minute sa se raceasca. Asamblare: Luam 6 piscoturi si le inmuiem in crema de ciocolata. Le asezam pe un gratar si le lasam sa se intareasca. Le punem in frigider pentru 10 minute. Punem crema ramasa de ciocolata pentru 10 minute la frigider. Luam celalate 6 piscoturi iar daca vreti puteti sa scobiti interiorul piscoturilor. Eu nu l-am scobit. Cu o lingurita le-am insiropat cu cafea. Nu puneti multa cafea pentru ca se inmoaie foarte repede. Punem crema de vanilie intr-un pos si umplem piscoturile. Peste piscoturile umplute punem piscoturile glazurate cu ciocolats. Scoatem crema de cicolata din frigider si o mixam pana se deschide la culoare si se ingroasa. O punem din nou in frigider pentru 5 minute. Ornam piscoturile cu crema de vanilie si crema de ciocolata ramasa. Deasupra am pus ciocolata rasa. Sper sa va placa, aceasta este alternativa mea la Tiramisu reteta originala.