Detalii Ciorba radauteana
Ingrediente:
doua pulpe intregi de pui,
o jumatate de piept de pui,
2-3 l apa,
o ceapa,
un morcov,
un pastarnac,
o radacina de patrunjel,
o tija de apio,
un ardei kapia,
doua foi de dafin,
5-6 boabe de piper negru,
sare (dupa gust),
300 g smantana,
4 galbenusuri,
3-4 linguri otet (dupa gust),
4 catei de usturoi,
o legatura de patrunjel
Se spala carnea si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cand se formeaza spuma, aceasta se indeparteaza. Se adauga ceapa (curatata de foi si spalata), morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel (curatate de coaja si spalate), tija de apio (spalata si taiata in doua), ardeiul kapia (curatat de seminte, spalat si taiat in doua), foile de dafin, piperul si putina sare. Cand s-au fiert legumele si carnea, acestea se scot din oala. Ciorba se strecoara si se pune la loc in oala (care, eventual, se spala). Legumele se arunca (sau se paseaza si se pun in oala, in functie de preferinte), cu exceptia morcovului care se taie bucatele pentru a se adauga inapoi in ciorba. Se spala si se toaca patrunjelul. Se curata usturoiul si se piseaza. Carnea se dezoseaza dupa ce s-a racorit putin si se rupe in bucati mai mici. Intr-un castron se amesteca smantana cu galbenusurile si cu putin sare, dupa care se toarna, pe rand, 2-3 polonice de supa fierbinte si se amesteca. Se adauga compozitia peste ciorba din oala impreuna cu carnea, morcovul, otetul (dupa gust), usturoiul si patrunjelul. oala cu ciorba se pune la foc mic pentru a ajunge la punctul de fierbere, apoi este gata. Se potriveste de sare la final.
Se spala carnea si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cand se formeaza spuma, aceasta se indeparteaza. Se adauga ceapa (curatata de foi si spalata), morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel (curatate de coaja si spalate), tija de apio (spalata si taiata in doua), ardeiul kapia (curatat de seminte, spalat si taiat in doua), foile de dafin, piperul si putina sare. Cand s-au fiert legumele si carnea, acestea se scot din oala. Ciorba se strecoara si se pune la loc in oala (care, eventual, se spala). Legumele se arunca (sau se paseaza si se pun in oala, in functie de preferinte), cu exceptia morcovului care se taie bucatele pentru a se adauga inapoi in ciorba. Se spala si se toaca patrunjelul. Se curata usturoiul si se piseaza. Carnea se dezoseaza dupa ce s-a racorit putin si se rupe in bucati mai mici. Intr-un castron se amesteca smantana cu galbenusurile si cu putin sare, dupa care se toarna, pe rand, 2-3 polonice de supa fierbinte si se amesteca. Se adauga compozitia peste ciorba din oala impreuna cu carnea, morcovul, otetul (dupa gust), usturoiul si patrunjelul. oala cu ciorba se pune la foc mic pentru a ajunge la punctul de fierbere, apoi este gata. Se potriveste de sare la final. Se serveste fierbinte alaturi de ardei iute si de putina smantana. Daca vi se pare ca a ramas prea putina zeama dupa fierberea carnii si a legumelor, dupa ce acestea se scot si se strecoara ciorba, se mai poate adauga apa si se pune ciorba la foc pentru a da in clocote.