Se coc ardeii kapia la flacara aragazului si se pun intr-un vas, presarandu-i cu sare grunjoasa si acoperind vasul. Se lasa vreo 10 minute sa se inmoaie, dupa care se curata de coaja arsa sub jet de apa. Se curata usturoiul de foi, se clateste cu apa, se piseaza si se freaca cu o lingurita de ulei si putina sare pana devine ca o maioneza. Se spala frunzele de busuioc si se taie marunt, apoi se amesteca cu usturoiul. Se aseaza ardeii copti intr-un castron, se pune otetul si o lingurita de ulei peste ei, eventual inca putina sare, apoi se pune in mijloc preparatul din usturoi si busuioc si se orneaza cu doua varfuri de busuioc proaspat.

Se coc ardeii kapia la flacara aragazului si se pun intr-un vas, presarandu-i cu sare grunjoasa si acoperind vasul. Se lasa vreo 10 minute sa se inmoaie, dupa care se curata de coaja arsa sub jet de apa. Se curata usturoiul de foi, se clateste cu apa, se piseaza si se freaca cu o lingurita de ulei si putina sare pana devine ca o maioneza. Se spala frunzele de busuioc si se taie marunt, apoi se amesteca cu usturoiul. Se aseaza ardeii copti intr-un castron, se pune otetul si o lingurita de ulei peste ei, eventual inca putina sare, apoi se pune in mijloc preparatul din usturoi si busuioc si se orneaza cu doua varfuri de busuioc proaspat.

Salata se poate servi alaturi de mancare de fasole.