Blatul: Mixam galbenusurile cu zaharul si uleiul. Adaugam praful de copt, esenta, apoi cacaoa si faina cernute. Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma. Incorporam albusurile cu ajutorul unei palete in compozitia de galbenusuri. Puteti coace blatul tot sau sa faceti doua foi separate asa cum am facut si eu. Am impartit compozitia in doua boluri identice, in mod egal. Ungem o tava de 24/37 cm cu margarina, o tapetam cu hartie de copt. Turnam prima jumatate de compozitie, o nivelam si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10 minute. Cand este gata o scoatem, o lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu cealalta foaie. Crema caramel: Intr-un bol amestecam putin lapte cu amidonul. Intr-o cratita cu fundul mai gros (eu am folosit un tuci mic) caramelizam zaharul. Cand prinde o culoare aurie, dam focul la mic, turnam restul de lapte. Aveti grija la aburi!!! Lasam sa fiarba pana zaharul caramelizat este complet topit, apoi turnam amestecul de amidon. Invartim in crema pana se ingroasa ca o budinca. Cand este gata, o dam deoparte sa se racoreasca, acoperind-o cu o folie. Cand este rece, punem esenta si untul de la temperatura camerei, mixam usor. Frisca: Intr-un bol punem frisca lichida si smantana reci, zaharul pudra, mixam la viteza mare pana obtinem o spuma. Asezam prima foaie de blat pe una din hartiile de copt in care am facut blaturile. Punem crema, o nivelam, asezam a doua foaie si presam usor. Deasupra punem frisca si o nivelam. Punem prajitura intr-o tava, o dam la rece 4-5 ore sau peste noapte. O portionam, presaram cacao si servim. Pofta buna!Blatul: Mixam galbenusurile cu zaharul si uleiul. Adaugam praful de copt, esenta, apoi cacaoa si faina cernute. Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma. Incorporam albusurile cu ajutorul unei palete in compozitia de galbenusuri. Puteti coace blatul tot sau sa faceti doua foi separate asa cum am facut si eu. Am impartit compozitia in doua boluri identice, in mod egal. Ungem o tava de 24/37 cm cu margarina, o tapetam cu hartie de copt. Turnam prima jumatate de compozitie, o nivelam si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10 minute. Cand este gata o scoatem, o lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu cealalta foaie. Crema caramel: Intr-un bol amestecam putin lapte cu amidonul. Intr-o cratita cu fundul mai gros (eu am folosit un tuci mic) caramelizam zaharul. Cand prinde o culoare aurie, dam focul la mic, turnam restul de lapte. Aveti grija la aburi!!! Lasam sa fiarba pana zaharul caramelizat este complet topit, apoi turnam amestecul de amidon. Invartim in crema pana se ingroasa ca o budinca. Cand este gata, o dam deoparte sa se racoreasca, acoperind-o cu o folie. Cand este rece, punem esenta si untul de la temperatura camerei, mixam usor. Frisca: Intr-un bol punem frisca lichida si smantana reci, zaharul pudra, mixam la viteza mare pana obtinem o spuma. Asezam prima foaie de blat pe una din hartiile de copt in care am facut blaturile. Punem crema, o nivelam, asezam a doua foaie si presam usor. Deasupra punem frisca si o nivelam. Punem prajitura intr-o tava, o dam la rece 4-5 ore sau peste noapte. O portionam, presaram cacao si servim. Pofta buna!