Prima data am mancat linte acum vreo 2-3 ani, in Franta la sora mea; acolo se mananca destul de des, se serveste mai mult ca garnitura la ei. Eu am facut din linte mancarica :)) doar suntem in Romanica.

Lintea se spala, se pune la umflat , se fierbe (insa nu de tot).

Se incinge cratita, se adauga carnea (taiata in mici bucatele) apoi se caleste ceapa (1 minut), morcovii (dati la razatoare); se adauga lintea aproape fiarta , bulionul, condimentele (foi de dafin, boia, piper boabe, eu am pus si putin din condimentul meu Ras el Hanout, ii da asa un gust bun...gen curry de linte ), ardeii si se acopera cu apa fierbinte. Se lasa la fiert, la foc mic, pana-i gata lintea. Spre final se adauga usturoiul, taiat marunt. In momentul servirii se adauga putin marar tocat. i conform zicalei daca-i bal, bal sa fie , in cazul de fata daca-i verde, verde sa fie , am servit lintea o data cu salata de spanac, iar alta data cu castraveti murati.

Pofta buna!