Detalii Spaghete cu sos de rosii si chiftele din carne tocata de porc
Ingrediente:
Chiftele: 300 g carne tocata de porc,
o ceapa (curatata de foi,
spalata si tocata),
4 catei de usturoi (curatati de foi,
spalati si pisati),
un ou,
40 g pesmet,
jumatate de lingurita de boia de ardei dulce,
cimbru,
sare,
Sos de rosii cu chiftele: o lingura ulei de masline,
o conserva de 400 g de rosii intregi decojite,
in suc de rosii,
150 ml apa,
jumatate de lingurita de boia de ardei dulce,
ierburi aromatice uscate: busuioc,
oregano,
maghiran,
28 de chiftele,
4 catei de usturoi,
o legatura de patrunjel,
In plus: 200 g spaghete + 2 l apa pentru fierberea acestora + sare,
untura pentru prajirea chiftelelor
Pregatirea chiftelelor: Se amesteca toate ingredientele, se formeaza chiftele mici si se prajesc intr-o tigaie cu untura multa. Se scot pe un servetel de bucatarie absorbant. Pregatirea spaghetelor: Cei doi litri de apa si sarea se pun intr-o oala pe foc si cand clocotesc se adauga spaghetele, se amesteca putin si se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi se acopera cu un capac. Pregatirea sosului de rosii cu chiftele: Rosiile din conserva se dau prin robot pentru a obtine suc de rosii. Se pun intr-o cratita impreuna cu uleiul de masline, apa, boiaua de ardei dulce si ierburile aromatice uscate. Se fierb pana cand scade apa (dar nu de tot), apoi se adauga chiftelele. Se mai fierb 1-2 minute, se ia cratita de pe foc, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se adauga usturoiul curatat de foi, spalat si pisat si jumatate din legatura de patrunjel spalata si tocata. Asamblare: Spaghetele se clatesc cu apa calda intr-o sita, se aseaza pe farfurie, se pun 7 chiftele la o portie si sos de rosii, apoi se presara patrunjel verde tocat pe deasupra.
Pregatirea chiftelelor: Se amesteca toate ingredientele, se formeaza chiftele mici si se prajesc intr-o tigaie cu untura multa. Se scot pe un servetel de bucatarie absorbant. Pregatirea spaghetelor: Cei doi litri de apa si sarea se pun intr-o oala pe foc si cand clocotesc se adauga spaghetele, se amesteca putin si se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi se acopera cu un capac. Pregatirea sosului de rosii cu chiftele: Rosiile din conserva se dau prin robot pentru a obtine suc de rosii. Se pun intr-o cratita impreuna cu uleiul de masline, apa, boiaua de ardei dulce si ierburile aromatice uscate. Se fierb pana cand scade apa (dar nu de tot), apoi se adauga chiftelele. Se mai fierb 1-2 minute, se ia cratita de pe foc, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se adauga usturoiul curatat de foi, spalat si pisat si jumatate din legatura de patrunjel spalata si tocata. Asamblare: Spaghetele se clatesc cu apa calda intr-o sita, se aseaza pe farfurie, se pun 7 chiftele la o portie si sos de rosii, apoi se presara patrunjel verde tocat pe deasupra.
Etichete:
oua,
ceapa,
verdeata,
carne,
usturoi,
rosii,
ardei,
ulei,
porc,
masline,
spaghete,
chiftele