Delicioase!Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit cu putina apa si ulei. Cand aceasta a devenit translucida se adauga orezul ales si spalat, o cana de apa si se lasa la fiert la foc mic, pana se umfla orezul pe jumatate, apoi se adauga boiaua de ardei si se amesteca usor. Carnea tocata se amesteca bine cu oul si compozitia de ceapa. Dupa ce s-au inglobat toate se asezoneaza de sare, piper si cimbru. Varza se desface foi, foi. In vasul in care se vor fierbe sarmalele, se face un pat din foi de varza. Se formeaza sarmalele si se aseaza de jur circular, mijlocul sa ramana liber. Intre stratuirle de sarmale se presara boabe de piper, foi de dafin, marar si cimbru uscat. In mijlocul ramas se pun cateva bucatele de bacon sau costita afumata. Deasupra sarmalelor se aseaza varza tocata, fideluta, Se presara deasupra boia de ardei dulce, cimbru, marar si putin ulei omega 3. Se completeaza cu apa si se pune la fiert, la foc mic cca. 2 ore, acoperit.

Sarmalele se servesc fierbinti cu smantana si paine de casa.