Detalii Ghiveci de legume
Ingrediente:
100 g varza,
un ardei gras,
50 g radacina de telina,
un castravete,
un morcov,
o ceapa,
270 g teci de fasole,
un dovlecel,
un cartof,
100 g mazare,
4 rosii,
5-6 linguri ulei,
sare,
apa cat sa acopere legumele,
o legatura de marar
Varza se spala si se taie fasii subtiri. Ardeiul se curata de seminte, se spala si se in taie bucati lungi si subtiri. Telina se curata, se spala si se taie in bucati mici. Castravetele se curata de coaja, se spala si taie in felii groase. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne. Se taie moatele tecilor, apoi acestea se rup in bucati si se spala. Dovlecelul se curata de coaja si seminte, se spala si se taie cubulete. Cartoful se curata, se spala si se taie cubulete. Mazarea se spala. Toate aceste legume se pun la fiert cu apa cat sa le acopere, cu ulei si sare. Pe parcursul fierberii se mai completeaza cu apa daca este necesar. La final se adauga rosiile spalate, decojite si taiate marunt. Cand se ia mancarea de pe foc, se adauga mararul spalat si tocat.
Varza se spala si se taie fasii subtiri. Ardeiul se curata de seminte, se spala si se in taie bucati lungi si subtiri. Telina se curata, se spala si se taie in bucati mici. Castravetele se curata de coaja, se spala si taie in felii groase. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne. Se taie moatele tecilor, apoi acestea se rup in bucati si se spala. Dovlecelul se curata de coaja si seminte, se spala si se taie cubulete. Cartoful se curata, se spala si se taie cubulete. Mazarea se spala. Toate aceste legume se pun la fiert cu apa cat sa le acopere, cu ulei si sare. Pe parcursul fierberii se mai completeaza cu apa daca este necesar. La final se adauga rosiile spalate, decojite si taiate marunt. Cand se ia mancarea de pe foc, se adauga mararul spalat si tocat.
Etichete:
ceapa,
morcovi,
varza,
rosii,
cartofi,
fasole,
ardei,
ulei,
mazare,
dovlecei,
castraveti