Detalii Ciorba de legume
Ingrediente:
o ceapa,
doi ardei grasi,
un ardei bulgaresc,
un morcov,
un pastarnac,
1/2 radacina de telina,
un cartof,
un dovlecel,
un castravete,
3-4 linguri ulei,
apa (circa 4 l),
sare,
200 g rosii cherry,
o legatura de patrunjel sau leustean,
in functie de preferinte
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata de seminte, se spala si se taie bucatele, la fel si cel bulgaresc. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele, la fel si pastarnacul. Radacina de telina se curata, se spala si se taie bucatele. Toate aceste legume se inabusesc intr-o oala in 500 ml apa cu uleiul si sarea. Dupa aceea, se completeaza oala cu apa si se lasa sa clocoteasca. Cartoful, dovlecelul si castravetele se curata de coaja, se spala si se taie cubulete, apoi se pun in apa clocotita. Dupa ce fierb toate legumele se adauga rosiile cherry spalate si taiate pe jumatate. Se fierb si acestea, apoi se potriveste ciorba de sare. Se serveste cu patrunjel/leustean verde tocat.
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata de seminte, se spala si se taie bucatele, la fel si cel bulgaresc. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele, la fel si pastarnacul. Radacina de telina se curata, se spala si se taie bucatele. Toate aceste legume se inabusesc intr-o oala in 500 ml apa cu uleiul si sarea. Dupa aceea, se completeaza oala cu apa si se lasa sa clocoteasca. Cartoful, dovlecelul si castravetele se curata de coaja, se spala si se taie cubulete, apoi se pun in apa clocotita. Dupa ce fierb toate legumele se adauga rosiile cherry spalate si taiate pe jumatate. Se fierb si acestea, apoi se potriveste ciorba de sare. Se serveste cu patrunjel/leustean verde tocat.