Detalii Rochite de ciocolata
Ingrediente:
Ingrediente pentru 6 rochite: Pentru fursecuri: 2 galbenusuri + 1 albus,
3 linguri de zahar,
2 linguri (pline) de faina,
4 linguri ulei,
un varf lingurita sare,
jumatate de lingurita praf de copt,
Pentru crema de whisky: 120 g unt,
2 lingurite cacao,
1 lingurita cafea,
4 linguri zahar,
1-2 linguri whisky (sau alta tarie) Pentru bezele: 2 albusuri,
un varf lingurita sare,
4 linguri de zahar,
1 lingura zeama de lamaie,
1 lingurita de faina,
Pentru rochite si bomboane: 100 g ciocolata alba,
100 g ciocolata cu lapte,
100 g ciocolata neagra,
In plus: 100 ml frisca lichida,
Coaja de portocala si de lamaie,
Stafide
Aceasta e versiunea mea culinara pentru rochite. Au trei straturi de ciocolata: alba, cu lapte si neagra; sunt umplute cu fursec si crema de whisky, iar la baza au bezea si frisca. Deasupra am asezat cate o bomboana, facuta tot in casa. Mod de preparare: Mai intai se pregatesc rochitele si bomboanele de ciocolata: Pasul 1: se topeste ciocolata alba la chocolate fondue sau pe baie de aburi. Se ung niste forme de silicon cu un strat subtire de ciocolata. Eu am avut niste forme mari, colorate pentru briose care pot fi folosite oricand pentru briose, mascote sau alte prajituri. Le lasam un pic deoparte, sa se usuce ciocolata (sa nu mai curga si sa se intareasca un pic). Restul de ciocolata se toarna intr-o alta forma de silicon, din cea pentru bomboane forma folosita de mine are tot felul de modele pentru bomboane: trandafiri, margarete si flori de cires. O puteti vedea in poza. Pasul 2: topim ciocolata cu lapte la fel ca mai sus si ungem formele de briose cu acest strat de ciocolata cu lapte. Le lasam din nou sa se usuce un pic. Restul de ciocolata se toarna in forma de silicon pentru bomboane, creand astfel bomboane cu ciocolata in multe culori. Pasul 3: topim ciocolata neagra la fel ca mai sus si ungem formele de briose cu acest strat de ciocolata neagra. Le lasam din nou sa se usuce un pic. Restul de ciocolata se toarna in forma de silicon pentru bomboane, dar pastram in vas putina ciocolata pentru decorul final. Dam rochitele de ciocolata la frigider. Mai departe, pregatim fursecurile si bezelele: se separa ouale si se bat spuma cele doua albusuri plus inca un albus cu un praf de sare, se adauga treptat 4 linguri de zahar, 1 lingura de zeama de lamaie, o lingurita de faina. Am batut bine pana s-a facut bezea. Din aceasta compozitie, am turnat intr-un castronel si am dat deoparte pentru a face mai tarziu bezelele. Astfel, in vas mi-a ramas foarte putina bezea peste care am turnat galbenusurile, cele 3 linguri de zahar, uleiul, 2 linguri de faina, praful de copt si am amestecat bine. Se obtine o compozitie subtire, aerata. Se toarna in forme mici din hartie de copt. Fursecurile se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 15-20 de minute. Am obtinut 30 de fursecuri. Acestea se lasa la racit, se scot din formele de copt. La rochite avem nevoie doar de 6 fursecuri, asa ca restul de prajiturele pot fi servite de cei mici ca atare, sunt moi, dulci, pufoase. Intr-o alta tava pregatim si bezelele. Incercam sa facem 6 bezele mari, care vor servi ca baza pentru rochite. Bezelele se coc pana se fac aurii (cam 15 minute), la foc mic, apoi stingem focul si le lasam in cuptor sa se raceasca. In continuare, pregatim crema de whisky si frisca: se amesteca bine untul cu zaharul, cacaoa, cafeaua, apoi turnam incet alcoolul, moment in care vom vedea ca se va separa un pic crema, dar amestecam bine cu telul pentru a omogeniza. Frisca lichida se bate bine cu mixerul. La final, pentru a asambla, procedam astfel: Se desfac cu grija rochitele si bomboanele de ciocolata din formele de silicon. Se scobesc superficial 6 fursecuri de miez. Rochitele se intorc cu fundul in sus, se pun inauntru fursecurile, se umple cu crema de whisky. Se presara pe ele coaja de portocala si de lamaie (din cea tinuta in zahar la borcan) si cateva stafide. Se orneaza cu frisca, se atasaza bezeaua ca baza. Se intorc rochitele si se asaza pe un platou, se orneaza iar cu frisca, se pune fiecareia in varf cate o bomboana, iar ciocolata ramasa in vas se presara peste ele. Pofta Buna! Reteta se gaseste si pe blogul meu.
Aceasta e versiunea mea culinara pentru rochite. Au trei straturi de ciocolata: alba, cu lapte si neagra; sunt umplute cu fursec si crema de whisky, iar la baza au bezea si frisca. Deasupra am asezat cate o bomboana, facuta tot in casa. Mod de preparare: Mai intai se pregatesc rochitele si bomboanele de ciocolata: Pasul 1: se topeste ciocolata alba la chocolate fondue sau pe baie de aburi. Se ung niste forme de silicon cu un strat subtire de ciocolata. Eu am avut niste forme mari, colorate pentru briose care pot fi folosite oricand pentru briose, mascote sau alte prajituri. Le lasam un pic deoparte, sa se usuce ciocolata (sa nu mai curga si sa se intareasca un pic). Restul de ciocolata se toarna intr-o alta forma de silicon, din cea pentru bomboane forma folosita de mine are tot felul de modele pentru bomboane: trandafiri, margarete si flori de cires. O puteti vedea in poza. Pasul 2: topim ciocolata cu lapte la fel ca mai sus si ungem formele de briose cu acest strat de ciocolata cu lapte. Le lasam din nou sa se usuce un pic. Restul de ciocolata se toarna in forma de silicon pentru bomboane, creand astfel bomboane cu ciocolata in multe culori. Pasul 3: topim ciocolata neagra la fel ca mai sus si ungem formele de briose cu acest strat de ciocolata neagra. Le lasam din nou sa se usuce un pic. Restul de ciocolata se toarna in forma de silicon pentru bomboane, dar pastram in vas putina ciocolata pentru decorul final. Dam rochitele de ciocolata la frigider. Mai departe, pregatim fursecurile si bezelele: se separa ouale si se bat spuma cele doua albusuri plus inca un albus cu un praf de sare, se adauga treptat 4 linguri de zahar, 1 lingura de zeama de lamaie, o lingurita de faina. Am batut bine pana s-a facut bezea. Din aceasta compozitie, am turnat intr-un castronel si am dat deoparte pentru a face mai tarziu bezelele. Astfel, in vas mi-a ramas foarte putina bezea peste care am turnat galbenusurile, cele 3 linguri de zahar, uleiul, 2 linguri de faina, praful de copt si am amestecat bine. Se obtine o compozitie subtire, aerata. Se toarna in forme mici din hartie de copt. Fursecurile se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 15-20 de minute. Am obtinut 30 de fursecuri. Acestea se lasa la racit, se scot din formele de copt. La rochite avem nevoie doar de 6 fursecuri, asa ca restul de prajiturele pot fi servite de cei mici ca atare, sunt moi, dulci, pufoase. Intr-o alta tava pregatim si bezelele. Incercam sa facem 6 bezele mari, care vor servi ca baza pentru rochite. Bezelele se coc pana se fac aurii (cam 15 minute), la foc mic, apoi stingem focul si le lasam in cuptor sa se raceasca. In continuare, pregatim crema de whisky si frisca: se amesteca bine untul cu zaharul, cacaoa, cafeaua, apoi turnam incet alcoolul, moment in care vom vedea ca se va separa un pic crema, dar amestecam bine cu telul pentru a omogeniza. Frisca lichida se bate bine cu mixerul. La final, pentru a asambla, procedam astfel: Se desfac cu grija rochitele si bomboanele de ciocolata din formele de silicon. Se scobesc superficial 6 fursecuri de miez. Rochitele se intorc cu fundul in sus, se pun inauntru fursecurile, se umple cu crema de whisky. Se presara pe ele coaja de portocala si de lamaie (din cea tinuta in zahar la borcan) si cateva stafide. Se orneaza cu frisca, se atasaza bezeaua ca baza. Se intorc rochitele si se asaza pe un platou, se orneaza iar cu frisca, se pune fiecareia in varf cate o bomboana, iar ciocolata ramasa in vas se presara peste ele. Pofta Buna! Reteta se gaseste si pe blogul meu.