Detalii Budinca de cartofi cu sunca si masline
Ingrediente:
5 cartofi fierti,
decojiti,
300 gr branza rasa,
200 gr smantana,
100 gr cascaval ras,
sare dupa gust,
cateva masline verzi,
cateva felii de sunca (kaizer,
bacon sau orice alt tip) 1 ou pentru a lega compozitia,
4 oua (sau mai multe,
in functie de cate portii doriti)
Se decojesc cartofii, se taie rondele si se fierb in apa cu putina sare pentru aprox. 25-30 de minute. Dupa ce cartofii sunt aproape fierti, se incalzeste cuptorul. Se amesteca branza rasa cu un ou crud batut bine si smantana. Daca branza este nesarata, atunci putem pune pana la 1/2 de lingurita cu sare. Punem amestecul peste cartofii asezati frumos intr-o tava unsa cu ulei. Se fac usor niste adancituri pentru a pune cele 4 oua, cate 1 per portie. Adaugam si maslinele taiate felii si sunca taiata marunt. In final, se rade cascaval deasupra. Dam la cuptor cam 30 de minute. Se serveste calda. Pofta Buna! Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.
Se decojesc cartofii, se taie rondele si se fierb in apa cu putina sare pentru aprox. 25-30 de minute. Dupa ce cartofii sunt aproape fierti, se incalzeste cuptorul. Se amesteca branza rasa cu un ou crud batut bine si smantana. Daca branza este nesarata, atunci putem pune pana la 1/2 de lingurita cu sare. Punem amestecul peste cartofii asezati frumos intr-o tava unsa cu ulei. Se fac usor niste adancituri pentru a pune cele 4 oua, cate 1 per portie. Adaugam si maslinele taiate felii si sunca taiata marunt. In final, se rade cascaval deasupra. Dam la cuptor cam 30 de minute. Se serveste calda. Pofta Buna! Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.