O alternativa la crispy de pui de la fast food poate fi pieptul de pui preparat la cuptor acasa. Partea buna a acestui preparat este ca acesta nu se prajeste in ulei.

Intr-un bol se amesteca iaurtul, sosul, uleiul de masline si fulgii de ardei chilli.

Pieptul de pui taiat fasii de aproximativ 1,5 cm grosime se amesteca cu ceapa taiata solzisori, sare si piper.

Se adauga iaurtul si se lasa la marinat, in frigider, pentru 2-3 ore sau de seara pana dimineata. Eu l-am lasat de seara pana dimineata.

A doua zi se ia pieptul de pui, se indeparteaza ceapa si se da prin pesmet. Se aseaza bastonasele de pui intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se stropeste cu ulei de masline si se da la cuptorul incalzit.

Dupa aproximativ 30 de minute se intorc bastonasele de pui si se reintroduce tava in cuptor pentru alte 15 minute.

Crispy sunt foarte gustoase servite alaturi de un sos de iaurt sau Sos Thousand Island, alaturi de care l-am servit si noi.