Detalii Cozonac cu migdale si cacao
Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putin lapte caldut si 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia), se adauga putina faina si se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute. Se adauga restul ingredientelor: zaharul, uleiul, faina pusa in ploaie, ouale (unul cate unul), 1 varf de lingurita cu sare si restul de lapte. Se framanta bine pana se desprinde faina de pe maini. Apoi se lasa la crescut cam 1 o ora (pana isi dubleaza volumul). Intre timp, preparam umplutura amestecand zaharul si pudra de cacao. Putem adauga si coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan) si coaja de lamaie, rahat si stafide. Se unge masa de lucru cu ulei si se iintinde coca cu mainile, se presara zaharul si cacaoa, apoi si migdalele macinate si cateva fasii de unt. Se aseza cozonacul in tava, pe foaie de copt si se mai lasa la crescut cam 15 minute. Apoi se unge cu 1 galbenus de ou batut bine. Se da la cuptorul incins cam 40 de minute pana se rumeneste. Cand este gata, se scoate din cuptor, se acopera cu un prosop de bucatarie, iar cand se raceste, se poate felia. Pofta Buna!Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putin lapte caldut si 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia), se adauga putina faina si se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute. Se adauga restul ingredientelor: zaharul, uleiul, faina pusa in ploaie, ouale (unul cate unul), 1 varf de lingurita cu sare si restul de lapte. Se framanta bine pana se desprinde faina de pe maini. Apoi se lasa la crescut cam 1 o ora (pana isi dubleaza volumul). Intre timp, preparam umplutura amestecand zaharul si pudra de cacao. Putem adauga si coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan) si coaja de lamaie, rahat si stafide. Se unge masa de lucru cu ulei si se iintinde coca cu mainile, se presara zaharul si cacaoa, apoi si migdalele macinate si cateva fasii de unt. Se aseza cozonacul in tava, pe foaie de copt si se mai lasa la crescut cam 15 minute. Apoi se unge cu 1 galbenus de ou batut bine. Se da la cuptorul incins cam 40 de minute pana se rumeneste. Cand este gata, se scoate din cuptor, se acopera cu un prosop de bucatarie, iar cand se raceste, se poate felia. Pofta Buna!