Detalii Tort Ursulet Iorgo
Ingrediente:
pentru blat avem nevoie de: 8 oua,
6 linguri de zahar,
3 linguri de faina,
13 linguri cu nuca,
o lingurita praf de copt,
un varf lingurita sare pentru crema de vanilie avem nevoie de: 1 pachet crema de vanilie Dr,
Oetker 3 linguri (rase) de zahar,
250 ml lapte pentru sirop avem nevoie de: apa 500 ml,
6 linguri zahar pentru ornat avem nevoie de: 1 pachet crema de ciocolata cu trufe si rom Dr,
Oetker 3 linguri (rase) de zahar,
250 ml lapte
Pentru nepotelul meu, Iorgo, am pregatit un tort mare, de care sa se poata bucura toata familia. Portii: aprox 30. Mod de preparare: Blatul: Se separa ouale. Se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, apoi faina si nuca si amestecam bine. Compozitia obtinuta se asaza intr-o tava patrata pe foaie de copt si se da la cuptor 30-40 de minute, la foc potrivit. Cand este gata, se lasa la racit. Siropul: Se pun la fiert apa cu zaharul, se fierbe cam 10-15 minute, apoi se lasa la racit. Tortul se decupeaza, astfel incat sa arate a ursulet. Apoi se taie in doua parti si se insiropeaza. Crema de vanilie: Se amesteca bine cu mixerul praful de crema de vanilie cu laptele rece si zaharul, pana capata o consistenta cremoasa. Cu o parte din crema umpleti tortul, iar o mica parte pastrati-o pentru urechile, boticul si labutele ursuletului. Decorul: Se amesteca bine cu mixerul praful de crema de ciocolata cu trufe si rom cu laptele rece si zaharul, pana capata o consistenta cremoasa. Se orneaza ursuletul. Timpul total de pregatire este de aprox 2 ore si jumatate. Tortul este destul de mare, se obtin cam 30 de portii. Pofta Buna!Pentru nepotelul meu, Iorgo, am pregatit un tort mare, de care sa se poata bucura toata familia. Portii: aprox 30. Mod de preparare: Blatul: Se separa ouale. Se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, apoi faina si nuca si amestecam bine. Compozitia obtinuta se asaza intr-o tava patrata pe foaie de copt si se da la cuptor 30-40 de minute, la foc potrivit. Cand este gata, se lasa la racit. Siropul: Se pun la fiert apa cu zaharul, se fierbe cam 10-15 minute, apoi se lasa la racit. Tortul se decupeaza, astfel incat sa arate a ursulet. Apoi se taie in doua parti si se insiropeaza. Crema de vanilie: Se amesteca bine cu mixerul praful de crema de vanilie cu laptele rece si zaharul, pana capata o consistenta cremoasa. Cu o parte din crema umpleti tortul, iar o mica parte pastrati-o pentru urechile, boticul si labutele ursuletului. Decorul: Se amesteca bine cu mixerul praful de crema de ciocolata cu trufe si rom cu laptele rece si zaharul, pana capata o consistenta cremoasa. Se orneaza ursuletul. Timpul total de pregatire este de aprox 2 ore si jumatate. Tortul este destul de mare, se obtin cam 30 de portii. Pofta Buna!