Gogoselele: Intr-o cratita punem apa, uleiul si le trasferam pe foc. Cand da in clocot tragem cratita deoparte si incorporam toata faina deodata. Mixam bine (sau puteti amesteca cu un tel), apoi incorporam ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare si albusul. La final adaugam extractul de vanilie si coaja rasa de lamaie. Tapetam o tava cu hartie de copt, punem aluat intr-un pos si formam mici gogosele. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura mai mare primele 5 minute, apoi reglam o temperatura potrivita pana se rumenesc, cam in 20-25 de minute sunt gata. Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. Crema de vanilie: Intr-un bol mixam galbenusul cu zaharul, adaugam amidonul, cateva linguri de lapte si semintele de la pastaia de vanilie. Amestecam bine sa nu se formeze cocoloase din amidon. Punem restul de lapte la fiert, cand da in clocot turnam amestecul cu amidon, dam focul la mai mic. Lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca timp in care amestecam continuu. Dam deoparte cand este gata, o acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul il frecam cu zaharul pudra, punem extractul de vanilie, apoi crema de vanilie rece, lingura cu lingura. Taiem un capacel la gogosele, dar nu de tot, si cu un pos le umplem cu crema. Spalam capsunile bine, indepartam coditele si le taiem pe jumatate daca sunt mai mici. In cupe asezam bucati de capsuni si gogosele umplute. Ciocolata o topim pe baie de aburi iar cu o lingurita punem deasupra. Dam la rece apoi servim!Gogoselele: Intr-o cratita punem apa, uleiul si le trasferam pe foc. Cand da in clocot tragem cratita deoparte si incorporam toata faina deodata. Mixam bine (sau puteti amesteca cu un tel), apoi incorporam ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare si albusul. La final adaugam extractul de vanilie si coaja rasa de lamaie. Tapetam o tava cu hartie de copt, punem aluat intr-un pos si formam mici gogosele. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura mai mare primele 5 minute, apoi reglam o temperatura potrivita pana se rumenesc, cam in 20-25 de minute sunt gata. Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. Crema de vanilie: Intr-un bol mixam galbenusul cu zaharul, adaugam amidonul, cateva linguri de lapte si semintele de la pastaia de vanilie. Amestecam bine sa nu se formeze cocoloase din amidon. Punem restul de lapte la fiert, cand da in clocot turnam amestecul cu amidon, dam focul la mai mic. Lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca timp in care amestecam continuu. Dam deoparte cand este gata, o acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul il frecam cu zaharul pudra, punem extractul de vanilie, apoi crema de vanilie rece, lingura cu lingura. Taiem un capacel la gogosele, dar nu de tot, si cu un pos le umplem cu crema. Spalam capsunile bine, indepartam coditele si le taiem pe jumatate daca sunt mai mici. In cupe asezam bucati de capsuni si gogosele umplute. Ciocolata o topim pe baie de aburi iar cu o lingurita punem deasupra. Dam la rece apoi servim!