Detalii Prajitura cu mascarpone si zmeura
Blat: Sepratam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul. Incorporam uleiul, apa si praful de copt, esenta de rom, apoi faina si cacaoa cernuta. Albusurile le bate, spuma cu un praf de sare, apoi cu o paleta le incorporam in compozitia de galbenusuri. Tapetam cu hartie de copt o tava de 37x24 cm, turnam compozitia si o nivelam. Introducem blatul in cuptor pentru 12-15 minute, apoi il scoatem si il lasam sa se raceasca. Crema: Intr-un bol punem mascarponele, frisca lichida rece, zaharul pudra, extractul de vanilie si le mixam pana obtinem o crema spumoasa. Gelatina o punem la hidratat cu 4-5 linguri apa. Zmeura congelata (sau proaspata daca aveti) o punem intr-un vas cu apa (5 linguri), zaharul si le transferam pe foc. Amestecam bine si cand zaharul s-a topit tragem cratita de pe foc. Peste zmeura punem gelatina hidratata si amestecam bine. Jumatate din crema o lasam alba, iar jumatate din ea o amestecam cu zmeura. Cea cu zmeura o dam 10-15 minute la frigider. Blatul rece il insiropam, eu am folosit zeama de compot de visine, punem crema alba, o nivelam, iar peste venim cu crema de zmeura. Dam prajitura la frigider peste noapte. O decoram cu ciocolata taiata bucatele si servim. Pofta buna!Blat: Sepratam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul. Incorporam uleiul, apa si praful de copt, esenta de rom, apoi faina si cacaoa cernuta. Albusurile le bate, spuma cu un praf de sare, apoi cu o paleta le incorporam in compozitia de galbenusuri. Tapetam cu hartie de copt o tava de 37x24 cm, turnam compozitia si o nivelam. Introducem blatul in cuptor pentru 12-15 minute, apoi il scoatem si il lasam sa se raceasca. Crema: Intr-un bol punem mascarponele, frisca lichida rece, zaharul pudra, extractul de vanilie si le mixam pana obtinem o crema spumoasa. Gelatina o punem la hidratat cu 4-5 linguri apa. Zmeura congelata (sau proaspata daca aveti) o punem intr-un vas cu apa (5 linguri), zaharul si le transferam pe foc. Amestecam bine si cand zaharul s-a topit tragem cratita de pe foc. Peste zmeura punem gelatina hidratata si amestecam bine. Jumatate din crema o lasam alba, iar jumatate din ea o amestecam cu zmeura. Cea cu zmeura o dam 10-15 minute la frigider. Blatul rece il insiropam, eu am folosit zeama de compot de visine, punem crema alba, o nivelam, iar peste venim cu crema de zmeura. Dam prajitura la frigider peste noapte. O decoram cu ciocolata taiata bucatele si servim. Pofta buna!