Reteta luata din revista,,Good Food,,.un numar din anul 2006.

Se topeste untul de la umplutura intr-o craticioara la foc mic pana devine lichid. Se adauga apoi zaharul si se amesteca pe foc mic in continuare, apoi se pun scortisoara si nucile. Se amesteca bine, apoi se da umplutura deoparte de pe foc.

Ingredientele uscate .faina,praful de copt, bicarbonatul, se cern prin sita intr-un bol.

Ingredientele lichide..laptele batut, mierea si ouale se amesteca cu un tel, dupa care se adauga si untul lichid racit.

Compozitia lichida se toarna toata odata peste ingredientele uscate si se amesteca totul dar nu foarte bine. Amestecul trebuie sa ramana neomogen, cu cateva cocoloase.

Tapetam forma de muffins cu hartiute speciale, apoi se pune cu lingura un pic de compozitie in fiecare, peste care se adauga umplutura, iar compozitie si deasupra un pic de umplutura. Se dau la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute. Se scot din forma si se lasa la racit.

Pofta buna!Bicarbonatul de sodiu se foloseste ca sa neutralizeze aciditatea laptelui batut. In toate compozitiile de checuri in care se pun smantana acrisoara,lapte batut sau iaurt, ce fragezesc si dau o textura moale,e bine sa se foloseasca si jumatate de lingurita de bicarbonat pe langa praful de copt. (Sfat Good Food)