Laptele il incalzim usor, trebuie sa fie doar caldut, nu fierbinte. Drojdia o amestecam cu o lingura cu zahar si cateva linguri cu lapte, apoi lasam maiaua la crescut 20 minute. In vasul robotului de bucatarie, punem, zaharul, sarea, ouale, uleiul, faina, maiaua crescuta. Incepem framantarea si adaugam laptele treptat. Aluatul obtinut trebuie sa fie fin, matasos. Lasam la dospit 45 minute, intr-un vas acoperit. Cand aluatul este frumos crescut, il impartim in doua. Din fiecare bucata, formam un dreptunghi, pe care-l rulam si-l asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Mai lasam franzelele la crescut 20 minute, crestam usor pe fiecare, apoi le ungem cu galbenus amestecat cu putin lapte. Pornim cuptorul, la 170 grade si introducem in el un vas cu apa. Dam franzelele la copt pentru 25-30 minute sau pana cand se rumenesc frumos. Dupa 15-20 minute deschidem cuptorul si pensulam painea cu apa. Dupa ce se racesc complet, se invelesc in folie alimentara, pentru a le pastra moi si pufoase. Sa aveti pofta!Laptele il incalzim usor, trebuie sa fie doar caldut, nu fierbinte. Drojdia o amestecam cu o lingura cu zahar si cateva linguri cu lapte, apoi lasam maiaua la crescut 20 minute. In vasul robotului de bucatarie, punem, zaharul, sarea, ouale, uleiul, faina, maiaua crescuta. Incepem framantarea si adaugam laptele treptat. Aluatul obtinut trebuie sa fie fin, matasos. Lasam la dospit 45 minute, intr-un vas acoperit. Cand aluatul este frumos crescut, il impartim in doua. Din fiecare bucata, formam un dreptunghi, pe care-l rulam si-l asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Mai lasam franzelele la crescut 20 minute, crestam usor pe fiecare, apoi le ungem cu galbenus amestecat cu putin lapte. Pornim cuptorul, la 170 grade si introducem in el un vas cu apa. Dam franzelele la copt pentru 25-30 minute sau pana cand se rumenesc frumos. Dupa 15-20 minute deschidem cuptorul si pensulam painea cu apa. Dupa ce se racesc complet, se invelesc in folie alimentara, pentru a le pastra moi si pufoase. Sa aveti pofta!