Daca aveti o oala de pamant nu ezitati sa o folositi, orice mancare iese mult mai buna. Pregatim oala, adica se pune jumatate de ora in apa rece.

Varza murata se toaca marunt si se pune in apa rece la desarat. Ciolanul afumat se taie in patru. Punem varza murata stoarsa bine in oala de pamant si o amestecam bine cu ceapa tocata marunt, uleiul, boiaua dulce si boabele de piper. Turnam apa peste varza, aranjam bucatile de ciolan deasupra, apoi punem capacul. Dam oala de pamant la cuptor (rece - neincalzit in cazul in care folositi oala de pamant).

Se da la cuptor pentru 1 ora, dupa care se scoate ciolanul, se toarna sucul de rosii, bulionul si mararul tocat marunt. Se amesteca bine varza, se pune cionanul deasupra si se da din nou la cuptor pentru 30-50 minute.

Servim cu mamaliguta si un ardei iute.

Pofta buna!