Detalii Tort Diplomat Cu Piersici Si Jeleu
Ingrediente:
Am facut un blat din: -6 oua,
6 lg zahar,
6 lg faina,
2 lg amidon,
2 lg cacao,
1 praf copt,
2 lg apa,
Crema: -20g gelatina (2 plicuri de gelatina granule dr,
otker) -5 oua -1 conserva de piersici mari,
jumatati,
din compot (eu am pus conserva ARO si putin din alta conserva) -1/2 l lapte -100 g faina -300 g zahar -1 plic jeleu dr,
otker,
tort jelee -300 g frisca batuta
Gelatina se pune la inmuiat in jumatate cana apa rece, 10 minute Laptele cu galbenusurile si faian se pun intr-un bol si mixam 2 minute dupa care se pune compozitia pe foc. Amestecam pana se ingroasa. Trebuie sa amesteca cu lingura de lemn si sa fim atenti sa nu se prinda, nu e voie sa se faca cocoloase sau sa se stranga oul. Cand s-a ingrosat dam deoparte si punem gelatina inmuiata si amestecam sa se dizolve gelatina. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand. Batem frisca si o incorporam in crema racita. Urmeaza fructele dezghetate la temp camerei si scurse de zeama. Cu zeama de la fructe puteti insiropa blatul (se pune siropul pe foc cu 3 lg de zahar). Asamblare: Blat insiropat putin cu zeama de la fructe, putin din crema apoi urmeaza bucatele de jeleu intarit rosu, apoi punem piersicile jumatati cu deschizatura in jos, crema, jeleu, crema, al doilea blat insiropat. Se da la rece totul pana a doua zi Se scoate inelul si se orneaza dupa preferinte. Eu am ornat cu frisca si flori din pasta de lapte praf.
Gelatina se pune la inmuiat in jumatate cana apa rece, 10 minute Laptele cu galbenusurile si faian se pun intr-un bol si mixam 2 minute dupa care se pune compozitia pe foc. Amestecam pana se ingroasa. Trebuie sa amesteca cu lingura de lemn si sa fim atenti sa nu se prinda, nu e voie sa se faca cocoloase sau sa se stranga oul. Cand s-a ingrosat dam deoparte si punem gelatina inmuiata si amestecam sa se dizolve gelatina. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand. Batem frisca si o incorporam in crema racita. Urmeaza fructele dezghetate la temp camerei si scurse de zeama. Cu zeama de la fructe puteti insiropa blatul (se pune siropul pe foc cu 3 lg de zahar). Asamblare: Blat insiropat putin cu zeama de la fructe, putin din crema apoi urmeaza bucatele de jeleu intarit rosu, apoi punem piersicile jumatati cu deschizatura in jos, crema, jeleu, crema, al doilea blat insiropat. Se da la rece totul pana a doua zi Se scoate inelul si se orneaza dupa preferinte. Eu am ornat cu frisca si flori din pasta de lapte praf.