Spalam, curatam si taiem legumele dupa cum v-am sugerat la ingrediente sau dupa placul personal. Intr-o oala inalta (de 4 litri) punem la infierbantat apa putina si incepem sa adaugam legumele pregatite (in functie de densitate, timp de fierbere, greutate etc; eu incep cu morcovii, continuand cu cartofii, ardeiul, zuchini, ceapa, facand pauze intre adaugari de 10 minute). Dupa ce legumele s-au patruns (intra furculita usor) se adauga zarzavatul pentru ciorbe (cel folosit de mine contine radacini de morcov, patrunjel, pastarnac, telina, verdeata, toate tocate si sare). Se adauga zerul cald si se mai lasa sa dea 2 - 3 clocote. Se potriveste gustul de sare si piper, dupa care se stinge focul si se adauga verdeata tocata. Se serveste cald sau racorit, cu ardei iuti / ceapa verde, paine sau mamaliguta si ulei iute / picant.

Spalam, curatam si taiem legumele dupa cum v-am sugerat la ingrediente sau dupa placul personal. Intr-o oala inalta (de 4 litri) punem la infierbantat apa putina si incepem sa adaugam legumele pregatite (in functie de densitate, timp de fierbere, greutate etc; eu incep cu morcovii, continuand cu cartofii, ardeiul, zuchini, ceapa, facand pauze intre adaugari de 10 minute). Dupa ce legumele s-au patruns (intra furculita usor) se adauga zarzavatul pentru ciorbe (cel folosit de mine contine radacini de morcov, patrunjel, pastarnac, telina, verdeata, toate tocate si sare). Se adauga zerul cald si se mai lasa sa dea 2 - 3 clocote. Se potriveste gustul de sare si piper, dupa care se stinge focul si se adauga verdeata tocata. Se serveste cald sau racorit, cu ardei iuti / ceapa verde, paine sau mamaliguta si ulei iute / picant.