Ca tot vine weekendul si pentru ca suntem inca in perioada Postului va propun un preparat usor si delicios: bors de sfecla rosie. Bors impropriu spus caci, ciorba la final nu e acra, ci dulce-acrisoara, un gust perfect pentru o zi racoroasa. Iata cat de simplu se poate face, si cat de ieftin mai ales: am taiat un cartof in cuburi mici si am tocat o ceapa cat de marunt am putut. Le-am pus pe cele doua la calit in ulei, la foc foarte mic pentru circa 10 minute, amestecand pentru a nu se prinde. Am ras doui morcovi si doua sfecle rosii mici, pe razatoarea mica, si, dupa 10 minute in care cartoful si ceapa s-au calit, am adaugat morcovul si sfecla rase, am pus capacul si le-am lasat la gatit timp de 10 de minute, amestecand periodic. Acum e momentul asezonarii dupa gust cu sare si piper, dupa care adaugati 3, 5 l apa calda sau daca aveti supa de legume cu atat mai bine si lasati la fiert 20 minute la foc mediu. Borsul clasic se acreste, acest bors de sfecla rosie nu are nevoie sa fie acrit deoarece sfecla are gust astrigent dupa ce se fierbe si da usorul iz acru ciorbei, iar dulceata morcovului completeaza cu brio rezultatul excelent de la final. Inainte de servire presarati frunza de patrunjel uscata sau tocati din cea proaspata, pentru un plus de culoare si savoare! sfat: Curatati si radeti sfecla rosie dupa ce v-ati pus manusi, pentru ca, altfel, riscati sa ramaneti cu mainile patate chiar si o saptamana! Pofta mare!!! Borsul de sfecla rosie e gata!Ca tot vine weekendul si pentru ca suntem inca in perioada Postului va propun un preparat usor si delicios: bors de sfecla rosie. Bors impropriu spus caci, ciorba la final nu e acra, ci dulce-acrisoara, un gust perfect pentru o zi racoroasa. Iata cat de simplu se poate face, si cat de ieftin mai ales: am taiat un cartof in cuburi mici si am tocat o ceapa cat de marunt am putut. Le-am pus pe cele doua la calit in ulei, la foc foarte mic pentru circa 10 minute, amestecand pentru a nu se prinde. Am ras doui morcovi si doua sfecle rosii mici, pe razatoarea mica, si, dupa 10 minute in care cartoful si ceapa s-au calit, am adaugat morcovul si sfecla rase, am pus capacul si le-am lasat la gatit timp de 10 de minute, amestecand periodic. Acum e momentul asezonarii dupa gust cu sare si piper, dupa care adaugati 3, 5 l apa calda sau daca aveti supa de legume cu atat mai bine si lasati la fiert 20 minute la foc mediu. Borsul clasic se acreste, acest bors de sfecla rosie nu are nevoie sa fie acrit deoarece sfecla are gust astrigent dupa ce se fierbe si da usorul iz acru ciorbei, iar dulceata morcovului completeaza cu brio rezultatul excelent de la final. Inainte de servire presarati frunza de patrunjel uscata sau tocati din cea proaspata, pentru un plus de culoare si savoare! sfat: Curatati si radeti sfecla rosie dupa ce v-ati pus manusi, pentru ca, altfel, riscati sa ramaneti cu mainile patate chiar si o saptamana! Pofta mare!!! Borsul de sfecla rosie e gata! Serviti cald, cu crutoane aromate sau simple, cu smantana vegetala si daca nu e perioada de post cu smantana obisnuita si, mai ales, cu sufletul curat!