Daca stie cineva cum se numeste reteta sa-mi spuna . Am servit acum 20 de ani simi-a placut enorm, am intrebat cum se prepara . Mai ceva ca la Dumas,, Dupa 20 de ani !!!Strambam din nas daca imi spunea cineva ca-mi da ceapa fiarta, e incredibil dar incredibil de buna .

O salata rece pe timp de vara .

Ceapa taiata pestisori - julien o fierbeti intr-un litru de apa in care ati pus foaia de dafin,otetul, sare si piper boabe pana devine sticloasa .

Scurgeti intr-o sita de preferinta nemetalica .

Amestecati-o carnea de vita cu ou, sare, pesmet, lapte, ceapa verde si cimbrisor tocat . Cu mana unsa cu ulei formati bilute cat mai mici posibil si le prajiti in ulei incins . scoateti bilutele pe servet de hartie sa se absoarbe surplusul de ulei .

Dupa ce ceapa s-a racit amestecati cu smantana si maioneza .

Adaugati si bilo-chiftelutele tot reci si dati la frigider .

Se serveste rece .

Reteta este specific nemteasca, la chiftelutele de vita nu se foloseste usturoi .