Am facut un mic experiment care s-a dovedit a fi foarte delicios.

Imi place sa fac combinatii noi uneori unt reusite alte ori nu,dar de cele mai multe ori sunt reusite.

Sper sa va placa reteta.

Piftelutele de cartofiSe curata cartofi de coaja si se slapa apoi se taie cubulete si se pune la fiert cu sare.

Dupa ce au fiert se surge din apa dar nu toata cam jumatate si se condimenteaza cu sare,punem faina si pisam pana iese un pireu cu consintenta mai tare,apoi punem oul si patrunjelul si continuam sa amestecam.

Punem uleiul de masline la incalzit in tigaie,facem piftelutele in mana si apoi le dam prin pesmet si le punem la prajit.

Dupa ce am terminat le punem la scurs pe un servetel de bucatarie.

Sosul de rosiiCuratam rosiile de coaja si le punem la blendar cu sare si o lingurita de ulei de masline,pasta rezultata se pune la fiert cu patrunjel,busuioc,oregano,sare,piper si praf de usturoi(se poate folosi si ulturoi pisat),se lasa la fiert cam jumatate de ora pana se ingroasa.

Se servesc piftelutele cu sos.

Pofta buna!Daca nu va place sosul de rosii puteti sa te serviti cu smantana sau cu cascaval ras.

Pofta buna! Daca tineti post scoateti oul si in locul lui puteti pune o lingura de smantana in piftele ca sa se lege mai bine.