nepretentioasa, placinta de mere mi se pare varianta cea mai accesibila atunci cand celor din jur li se face pofta de ceva dulce (mai ales in perioada asta cand gradina e plina de mere)Aluatul se pregateste amestecand si framantand mai apoi toate ingredientele necesare.

Se lasa la rece cat pregatim umplutura.

Merele se spala si se dau pe razatoarea mica (eu nu le curat de coaja niciodata).

Se calesc pe aragaz impreuna cu zaharul pana cand nu mai au lichid, la sfarsit adaugam scortisoara.

Aluatul rece se imparte in doua (respectiv in 4, de data asta am ales sa coc placinta in doua tavi inguste de cozonac), se azeaza prima foaie in tava pe hartia de copt, apoi merele pe care le acoperim cu cea de-a doua foaie.

Cuptorul trebuie sa fie bine incins . (Tava / tavile vor sta in cuptor pentru aproximativ 30 min. la foc normal)La final cosmetizam placinta cu zahar pudra.

Pofta buna!Daca observam ca merele lasa lichid dupa asezarea lor in tava (pana pregatim cea de-a doua foaie), presaram un strat discret de gris care va absorbi aceasta cantitate nedorita de lichid, lasand aluatul sa se coaca pe toata suprafata.