Detalii Rulada Festiva de Carne, la Cuptor
Ingrediente:
Pentru 1 rulada,
lunga de 35 cm si cu un diametru de cca 8-10 cm Pentru rulada de carne -200 g ciuperci proaspete champignion,
feliate -25 g unt,
pentru sotat -500 g carne tocata (recomandata cea de porc,
dar poate fi si amestec vita-porc) -3 oua -sare -piper,
proaspat macinat - paprika / boia dulce -chimen macinat,
dupa gust -cimbru uscat,
dupa gust -miezul de la 2 felii de paine,
inmuiate in apa si stoarse -6-7 catei de usturoi,
zdrobiti / 2 legaturi de usturoi verde,
tocat foarte marunt -1 legatura ceapa verde,
taiata rondele / 1 ceapa uscata,
tocata marunt -1 ardei gras,
rosu (kapia / gogosar),
tocat cubulete Pentru impletitura de bacon -34-36 fasii subtiri de bacon afumat,
cu o lungime cca 20 cm -putin ulei pentru uns la exterior
Rulada de carne: Dati deoparte si lasati sa se raceasca. Separat, intr-un bol mare puneti carnea tocata, ouale si condimentati cu sare, piper, paprika/boia, chimen si cimbru. Omogenizati compozitia. Puneti miezul de paine stors, usturoiul si framanati bine. Inglobati ceapa, ardeiul rosu, ciupercile sotate. Gustati compozitia si la nevoie mai condimentati dupa gust. Acoperiti bolul si dati la rece pentru cel putin 30 min. Impletitura de bacon Puneti pe masa de lucru o coala mare de hartie de copt. Pe acesta veti realiza impletirea fasiilor de bacon si obtinerea covorului de bacon. Incepeti impletitul fasiilor de bacon din partea stanga-jos a hartiei de copt, astfel: -asezati o prima fasie de bacon verticala; -asezati alte 6 fasii de bacon orizontale, 3 fasii in stanga si 3 fasii in dreapta celei verticale, distantate intre ele cu latimea unei fasii. Pozitionati fasiile din dreapta incat sa fie asezate in intervalele libere ale celor din stanga. Reasezati apoi fasia verticala, astfel incat sa acopere si sa fie deasupra tuturor capetelor celor 6 fasii orizontale; -ridicati capetele libere ale celor 3 fasii orizontale din dreapta, dandu-le deoparte spre stanga, peste fasia verticala; -aduceti cele 3 fasii orizontale din stanga peste fasia verticala, puneti o alta fasie verticala, apoi ridicati capetele fasiilor spre stanga; -in continuare, la fiecare alta fasie verticala adaugata, aduceti peste ea fasiile orizontale din stanga, avand grija sa alternati grupul celor 3 fasii orizontale initiale; -in acelasi mod de impletire a fasiilor, continuati tesatura covorului spre dreapta si in sus, prelungind fisiile de bacon orizontale si verticale prin suprapunerea usoara a capetelor; -marimea covorului realizat din fasii de bacon trebuie sa fie: in lungime, putin mai mica decat lungimea tavii, dar la care se va adauga suplimentar inchiderea de la capetele ruloului de carne, iar ca latime, sa poata inveli un rulou din carne cu o grosime de max. 10 cm diametru. Scoateti carnea din frigider si modelati-o sub forma de rulou pe o alta coala din hartie de copt, ajutandu-va de acesta. Va orientati astfel incat sa aiba lungimea putin mai mica decat lungimea tavii folosite si o grosime de circa 8-10 cm in diametru. Asezati apoi doar sulul de carne la marginea lunga a mantiei de bacon. Cu ajutorul hartiei de copt pe care ati realizat covorasul, rulati deodata sulul de carne si impletitura din fasii de bacon, astfel incat tot cilindrul de carne sa fie infasurat in mantaua de bacon. Sigilati bine capetele, indesand usor in carne fasiile de bacon ramase libere. Asezati rulada (neaparat!) pe un gratar pus intr-o tava de friptura. Pensulati cu putin ulei fasiile de bacon care invelesc rulada. Turnati in tava apa calda, doar atata cat sa acopere fundul tavii si apa sa nu atinga rulada de carne. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 75 min, la 180 grade sau pana cand carnea este facuta si mantaua de bacon devine o crusta crocanta si frumos rumenita. In acest interval de timp, verificati din cand in cand si la nevoie, adaugati cate putina apa calda in tava, daca acesta s-a evaporat. Lasati rulada sa se racoreasca 10 min in cuptorul cu focul stins. Serviti feliata. Puteti asocia un piure de cartofi sau alta garnitura preferata si niste rosii cherry ori o salata de sezon.
Rulada de carne: Dati deoparte si lasati sa se raceasca. Separat, intr-un bol mare puneti carnea tocata, ouale si condimentati cu sare, piper, paprika/boia, chimen si cimbru. Omogenizati compozitia. Puneti miezul de paine stors, usturoiul si framanati bine. Inglobati ceapa, ardeiul rosu, ciupercile sotate. Gustati compozitia si la nevoie mai condimentati dupa gust. Acoperiti bolul si dati la rece pentru cel putin 30 min. Impletitura de bacon Puneti pe masa de lucru o coala mare de hartie de copt. Pe acesta veti realiza impletirea fasiilor de bacon si obtinerea covorului de bacon. Incepeti impletitul fasiilor de bacon din partea stanga-jos a hartiei de copt, astfel: -asezati o prima fasie de bacon verticala; -asezati alte 6 fasii de bacon orizontale, 3 fasii in stanga si 3 fasii in dreapta celei verticale, distantate intre ele cu latimea unei fasii. Pozitionati fasiile din dreapta incat sa fie asezate in intervalele libere ale celor din stanga. Reasezati apoi fasia verticala, astfel incat sa acopere si sa fie deasupra tuturor capetelor celor 6 fasii orizontale; -ridicati capetele libere ale celor 3 fasii orizontale din dreapta, dandu-le deoparte spre stanga, peste fasia verticala; -aduceti cele 3 fasii orizontale din stanga peste fasia verticala, puneti o alta fasie verticala, apoi ridicati capetele fasiilor spre stanga; -in continuare, la fiecare alta fasie verticala adaugata, aduceti peste ea fasiile orizontale din stanga, avand grija sa alternati grupul celor 3 fasii orizontale initiale; -in acelasi mod de impletire a fasiilor, continuati tesatura covorului spre dreapta si in sus, prelungind fisiile de bacon orizontale si verticale prin suprapunerea usoara a capetelor; -marimea covorului realizat din fasii de bacon trebuie sa fie: in lungime, putin mai mica decat lungimea tavii, dar la care se va adauga suplimentar inchiderea de la capetele ruloului de carne, iar ca latime, sa poata inveli un rulou din carne cu o grosime de max. 10 cm diametru. Scoateti carnea din frigider si modelati-o sub forma de rulou pe o alta coala din hartie de copt, ajutandu-va de acesta. Va orientati astfel incat sa aiba lungimea putin mai mica decat lungimea tavii folosite si o grosime de circa 8-10 cm in diametru. Asezati apoi doar sulul de carne la marginea lunga a mantiei de bacon. Cu ajutorul hartiei de copt pe care ati realizat covorasul, rulati deodata sulul de carne si impletitura din fasii de bacon, astfel incat tot cilindrul de carne sa fie infasurat in mantaua de bacon. Sigilati bine capetele, indesand usor in carne fasiile de bacon ramase libere. Asezati rulada (neaparat!) pe un gratar pus intr-o tava de friptura. Pensulati cu putin ulei fasiile de bacon care invelesc rulada. Turnati in tava apa calda, doar atata cat sa acopere fundul tavii si apa sa nu atinga rulada de carne. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 75 min, la 180 grade sau pana cand carnea este facuta si mantaua de bacon devine o crusta crocanta si frumos rumenita. In acest interval de timp, verificati din cand in cand si la nevoie, adaugati cate putina apa calda in tava, daca acesta s-a evaporat. Lasati rulada sa se racoreasca 10 min in cuptorul cu focul stins. Serviti feliata. Puteti asocia un piure de cartofi sau alta garnitura preferata si niste rosii cherry ori o salata de sezon.
Etichete:
oua,
ceapa,
carne,
usturoi,
unt,
ardei,
ulei,
vita,
ciuperci,
porc,
rulada