Detalii Cotlete de porc cu praz
Ingrediente:
praz 1000 g,
ceapa galbena 3 bucati,
morcovi 2 bucati,
cotlete de porc 8 bucati,
sare iodata,
piper proaspata macinat,
ulei de masline 50 ml,
boia de ardei dulce,
cimbru,
foaie de dafin,
marar proaspat 1 legatura,
pasta de ardei,
vin alb demisec 200 ml,
apa 250 ml
Un fel doi consistent si de sezon!Ceapa, prazul si morcovii se curata, se toaca marunt, apoi se calesc, cca. 5 minute, la foc mediu, neacoperit in putin ulei si apa. Intre timp, cotletele se asezoneaza de mirodenii si se prajesc la foc rapid, in puitn ulei da masline, pe ambele parti, pana se rumenesc usor. Coteletele rumenite se adauga peste amestecul de legume, se asezoneaza de sare, piper, boia, pasta de ardei, adaugandu-se vinul, foaia de dafin si apa, lasandu-se la fiert, acoperit, la foc mic cca. 25 de minute. La final se adauga mararul tocata marunt. Se serveste fierbinte ca atare sau cu garnitura de cartofi natur.