Este prima mea reteta facuta la cursul de bucatarie portugheza. E ff simplu de facut si foarte bun. Se poate folosi peste file fara oase sau dourada .

Noi am folosit Maruca (nu am gasit traducerea in romaneste)- Pregatim fileurile de peste, le curatam de piele si le asezonam cu sare si piper, usturoiul pisat si coriandrul tocat fin sau dat prin piulita . Apoi le acoperim cu bacon deasupra. Le pastram asa 10-15 minute.- Intre timp pregatim ceapa si celelalte legume. Ceapa o taiem julien, felii si tocam usturoi (cca 3-4 catei) si adaugam ulei de masline. Punem la foc emdiu sa se caleasca, pana seinmoaie bine, adaugam ardeiul gras, si cand e moale se adauga vinul alb (1 pahar). Adaugam rosiile feliate in jumate, pasta de tomate si asezonam cu sare si piper. Se lasa sa se inmoaie bine legumele. - pregatim o tava . Punem dedesubt din ceapa cu rosii calita, asezam frumos pestele si deasupra pestelui se mai pune ceapa cu rosii. Dam la cuptorul incins.- Separat pregatim cartofii copti. Spalam cartofii si ii stergem sa fie uscati si ii acoperim cu sare grunjoasa..(mai mutla)- ii dam la cuptorul incins (cca 40 min)-pana se coc bine in interior). Cand sunt gata, se sterg de sare si se apasa usor (sa nu se zdrobeasca prea tare). Incingem putin ulei intr-o tigaie cu putin usturoi pisat si saltam cartofii 2 min . - De asemenea se serveste cu brocoli. Desfacem brocoli buchetele, le fierbem in apa clocotita (5-10 min)- sanus e inmoaie - Le scoatem in apa cu cuburi de gheata (as aisi pastreaza culoarea si textura). Scurgem apoi si le saltam de asemenea in ulei d emasline cu usturoi. Se servesc impreuna cu pestele.

Pofta mare.