Nu stiu daca se incadreaza in standardele preparatelor chinezesti, dar cel putin am incercat...

Imi plac foarte mult sosurile lor picante si dulci-acrisoare in acelasi timp si de mult timp am vrut sa prepar ceva cu ele. Pentru aceasta mancare m-am sfatuit cu o prietena foarte buna care si ea la randul ei este pasionata de bucatareala :). Noua ne-a placut foarte mult rezultatul final, incercati si voi daca credeti ca va place reteta!Spalam si taiem fasiute pieptul de pui, dupa care il punem la marinat cel putin 3-4 ore in urmatorul sos: amestecam 2-3 linguri sos de soia, 1 lingura ulei de masline si 1 lingura zeama de lamaie, condimentam daca e cazul cu sare si piper.

Taiem ceapa si ardeii julienne, iar usturoiul il tocam marunt. Punem ceapa la calit in putin ulei de masline, dupa ce s-a inmuiat adaugam usturoiul si mai lasam putin pe foc, dar nu mult sa nu devina amar. Adaugam ardeii taiati si amestecan din cand in cand lasam si pe acestia sa se caleasca putin. Turnam pieptul de pui cu tot cu sosul in care a stat la marinat, acoperim vasul cu un capac si lasam la foc mic pana se face carnea. Dupa ce am verificat carnea si este facuta, punem sosul de chili (eu am folosit aproximativ 200 ml), mai lasam 10-15 minute pe foc mic pana se intrepatrund toate aromele. Pofta buna!