inspirata de cocineraaviajeraFileurile de peste se spala si se sterg cu un prosp de bucatarie curat.

Se amesteca condimentele cu vinul,uleiul,trecem pestele prin condimente,le asezam intr-un vas acoperim si dam la rece 3 ore(sau peste naopte)ALUAT-faina o amestecam cu sarea,adaugam praful de copt stins in otet,untul moale,galbenusul si framantam o coca elastica(invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min)Asamblare-impartim aluatul in doua.

Intindem o foaie in forma de peste si asezam in tava de la aragaz,o intepam cu furculita si dam la cuptor cca 10 min.

Coca ramasa o impartim in doua, o parte o intindem in foaie care sa acopere pestele.

Coca ramasa se intintinde si se taie cercuri cu 1 pahar dupa care le vom taia in 4 ca sa obtinem solziiScoatem tava,asezam bucatile de peste,acoperim bine cu foaie care am intins-o,inchidem bine marginile ca sa nu curga.

Deasupra asezam solzisori,dintr-o bucata de aluat i-am facut coada.

Ungem coca cu 1 galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte,Dam tava la cuptor cca 1 ora.