O tocanita de pui, de influenta balcanica, dar foarte apreciata de romani,acest ostropel gatit in vasele Zepter, este mult mai sanatos, pentru ca este facut fara pic de grasime, nu are nimic calit, iar sare am folosit cat de putina am putut.

Dezosam carnea de curcan- eu am folosit o pulpa inferioara si 1/2 de aripa.

Ceapa si usturoiul le curatam si le taiem apoi felii subtiri, julien.

Dupa ce toata carnea a fost dezosata,punem vasul Zepter pe plita, gol, si il lasam sa se incalzeasca la o intensitate medie.

Dupa 3-5 minute il verificam daca este incalzit, punand cateva picaturi de apa pe vas. Daca picaturile se imprastie pe fundul vasului in forma de perle, putem pune in vas carnea spalata si nesarata, uscata cu un servet de hartie.

La inceput carnea se va lipi de fund, dar daca o lasati sa se rumeneasca, dupa 2-3 minute, se desprinde singura, deoarece i s-au inchis porii,Dupa aceea, puteti sa intoarceti carnea si sa o frigeti pe toate partile.

Apoi adaugam ceapa, usturoiul, pasta de ardei si rosiile.

Adaugam o jumatate pahar cu apa, acoperim si reducem focul cat de mic putem. Pe plita cu inductie, eu am ales treapta 2.

Carnea va fi astfel fripta si fiarta in suc propriu si mai densa decat cea fripta in grasime.

Realizam si un consum minim de energie intr-un timp mult mai scurt, pentru ca dupa 20 de minute de fierbere, putem stinge focul, desi cu capacul pus pe vas, carnea va mai fierbe in continuare.

Folosind aceste minunate vase Zepter va veti obisnui sa nu mai adaugati apa, sare sau grasimi si veti gati mult mai sanatos.

Am servit ostropelul, alaturi de mamaliguta.

Pofta mare !Prepararea mancarii cu vasele Zepter inseamna un gatit sanatos, fara prea multa apa,fara grasimi si fara sare.