Chiar daca friptura de porc este preferata romanilor ii putem surprinde pe cei dragi si cu altfel de preparate aromate, fragede, deosebite si elegante ca si acest buzdugan pe care l-am descoperit intr-o E-book.

Bucata de pulpa incercam sa o strangem cu ajutorul atei alimentare, rotund, dandu-i o forma de buzdugan.

Apoi o condimentam si o intepam cu cuisoare.

In reteta sunt vreo 20-30 de cuisoare care ii dau intr-adevar aspectul de buzdugan,dar m-am temut ca va avea un gust prea puternic de cuisoare, asa ca eu am folosit mai putine.

Intr-un vas termorezistent stropit cu putin ulei de masline, asezam bucata de carne condimentata, turnam o parte din vin si dam friptura la cuptor la foc moderat o ora si jumatate.

Daca este cazul mai adaugam cate putin vin.

Cand carnea este bine patrunsa o ungem cu sosul facut din dulceata, sosul Worcester, chilli si boia.

Dupa ce am unso pe toate partile, o mai lasam cam 20-30 de minute la cuptor.

Cand buzduganul este copt bine, il feliem si il servim alaturi de piure de cartofi si sos din belsug.

Daca vi se pare ca sosul este prea gros, puteti sa-i adaugati putin vin.

Pofta mare !