Ciupercile se curata de coaja/piele li se rup piciorusele, se curata si evantaiul din interior, se curata si piciorusele. Se spala cu apa rece.

Se uCiupercile se curata de coaja/piele li se rup piciorusele, se curata si evantaiul din interior, se curata si piciorusele. Se spala cu apa rece.

Se unge o tava cu unt topit se pun ciupercutele cu gura in jos, se pun intre randuri piciorusele tocate marunt, marunt, se bat ouale spuma, se adauga laptele, uleiul si untul topit si se toarna pe deasupra ciupercutelor. Se mai adauga apa fiarta sau plata in asa fel incat nivelul lichidului din tava sa ajunga pana la jumatatea tavii insa sa nu acopere ciupercutele.

Se presara pe deasupra mararul si patrunjelul uscat, sarea, piperul mozaic macinat si sarea de ciperci uscate.

Se da la cuptor si se lasa cam 20 de minute la foc potrivit. Sunt gata cand cand devin rumene.

Se servesc fierbinti ca garnitura sau fel principal.

Pofta buna!