bune bune tot pentru prieteniIncingeti uleiul si aruncati in el ardeiul iute rosu, plimbati-l prin tigaie pana da gust la ulei. Adaugati apoi ceapa tocata, chorizo tocat marunt, jambonul tocat si carnea de vita tocata. Amestecati si adaugati si condimentele sare, piper negru (eu am pus si un varf de garama masala dar daca nu aveti puteti pune si ceva boia de ardei sau curry).

Cand s-a racit putin compozitia luata de pe foc adaugam si cascavalul razuit.

Trebuie sa fie din acela mai galbui si usor amarui.

Pregatirea aluatului e foarte usoara. Intr-un castron incapator framantam faina cu apa calduta si sarea, adaugand si uleiul de masline si galbenusul. Eu si aici am pus un varf de cutit de garam masala drept in faina si am amestecat-o dar e optiunea mea, reteta originala e simpla.

Se face o bila de aluat galbui care se intinde pe o bucata de folie alimentara si se imparte in alte bilute mici care se aplatizeaza pana se formeaza un cerc perfect si subtire. Se pune la mijloc cu o lingura din compozitie si se inchide apoi cu grija aluatul in forma de semiluna. Se dezlipeste folia de plastic si se preseaza cu o furculita marginile ca sa nu scape compozitia la prajit. Se ung cu ouEmpanadas gata formate fie se prajesc in ulei incins si atunci nu mai e nevoie sa le ungeti cu galbenus sau sa le presarati cu seminte de in sau susan, fie se coc la cuptor incins pe o tava cu hartie de copt, cum am facut eu de data asta .

Daca le prajiti in ulei incins precum gogosile sa le scurgeti apoi pe servet de hartie absorbantSe servesc cu sosuri de avocado sau de rosii si ardei picant.