O mancare satioasa si gustoasa!Ceapa se curata, se taie grosier si se pune la dinstiut/calit, in putin ulei si apa, cca. 5 minute acoperit. Dupa ce a devnit translucida ceapa, se adauga ardeii tocati marunt, lasandu-se la calit cca. 5 minute acoperit la foc mic. Intre timp carnea se curata, se spala, se taie in bucati mai mari si se adauga la amestecul de ceapa si ardei. Se asezoneaza de sare, piper si mirodenii, se completeaza cu cca. 300 ml apa si se lasa la fiert, acoperit, cca. 30-40 de minute la foc mediu. Spre finalul fierberii se adauga vinul si se mai lasa sa clocoteasca cca. 10 minute. Intre timp se curata usturoiul, se toaca marunt si se adauga dupa ce s-a oprit focul, amestecandu-se usor pana ce se inglobeaza in tocana. Se serveste fierbinte dupa gust cu mamaliguta, piure de cartofi sau, in cazul nostru cu galuste din cartofi si muraturi de sezon. Pofta buna!